Man en Paard Coaching

Man (v/m) en Paard Coaching / Very Important Horse

Coaching met Paard als Spiegel - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Moet je veranderen of wil je dat?

Herken je dit? Iemand zegt dat je meer tijd voor jezelf zou moeten nemen en je bedenkt direct redenen waarom dat niet kan. Of je moet een mailtje schrijven en stelt dat al de hele dag uit. Of je moet echt iets doen aan het gedrag van je paard, maar kan de moed niet opbrengen om de eerste stap te zetten. Of je moet van jezelf meer bewegen en je nieuwe hardloopschoenen zitten na drie maanden nog steeds in de doos.

Die onbewuste weerstand is begrijpelijk als je bedenkt dat het werkwoord “moeten” voorkomt in alle vier de voorbeelden. Moeten zorgt bij veel mensen voor rechtopstaande nekharen. Waarom? Omdat we al zoveel moeten. Van de overheid, van je werk, van je partner en (soms onbewust) van jezelf. Als je iets moet, lijkt het alsof je de situatie zelf niet onder controle hebt. Alsof er iemand anders is die jouw touwtjes in handen heeft. En dat voelt niet lekker. Sterker nog, het gevoel een heleboel te moeten zorgt vaak voor stress. Soms werkt moeten zelfs verlammend.

 

Dus wanneer denk je dat de kans groter is dat je stappen zet op weg naar een nieuwe baan. Of naar andere eetgewoonten, of een betere relatie met je partner of je paard. Als je naar een coach of trainer gaat omdat jij, je partner, je werkgever of iemand anders in je omgeving vindt dat je dat moet doen? Of als je dat doet omdat jij het zelf wilt?

 

Je voelt het vast al aankomen: zowel coaching als training werkt het beste als jij zelf (iets) wilt veranderen. Als je gemotiveerd bent, zet je sneller en vaak ook stevigere stappen richting het doel dat je wilt bereiken. En wanneer je naar een coach of trainer gaat omdat het moet? Dan sta je over een paar maanden waarschijnlijk nog steeds in de buurt van je beginpunt. Of je doet alsof je al een eind op weg bent, terwijl dat helemaal niet zo is als je eerlijk bent tegenover jezelf. Het is dan ook niet vreemd dat “Wat wil jij?” de belangrijkste vraag is tijdens een eerste coachings- of trainingssessie.

 

Wat wil jij?

Betekent dat dat je coach of trainer en jij dan maar een uur lang thee moeten gaan drinken als je partner of je werkgever vindt dat je coaching of training nodig hebt? Dat kan natuurlijk, maar dat hoeft zeker niet. Je kunt namelijk ook prima samen onderzoeken wat op dat moment belangrijk voor je is. In sommige gevallen zal je met dat onderwerp niets willen doen en dat is prima. Het is daarentegen heel goed mogelijk dat je een pijnpunt ontdekt waar je wel graag mee aan de slag wilt. Want daar gaat het tenslotte om; de situatie waar JIJ verandering in WILT brengen. Misschien dat je partner, paard of werkgever dat in eerste instantie niet op prijs zal stellen. Logisch, want je gaat met iets aan de gang waar zij je niet voor hebben gestuurd, of misschien betekent dat dat zij hun eigen manier van doen een beetje moeten aanpassen. Maar ze zullen al gauw merken dat jij beter in je vel gaat zitten. Simpelweg omdat je je focust op dat wat je WILT veranderen. En dan zullen ze die bezwaren vast snel vergeten!

 

Hester, Man en Paard Coaching

 

PS: Ben jij gemotiveerd om iets te veranderen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of merk je dat je vaak toch weer terugvalt in je oude patroon zodra het even tegenzit? Zoek dan een coach of trainer die bij je past. Misschien ben ik dat steuntje in de rug, misschien is dat een van mijn collega’s. Het belangrijkste is dat je je doel bereikt en straks weer met een lach op je gezicht door het leven gaat. Keertje over bomen? Stuur me dan een bericht voor een gratis inzichtgesprek van een half uur, dan kijken we samen wat en wie jou op dit moment het beste kan helpen.

Vragen? Nieuwsgierig naar een specifiek onderwerp?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van een van de blogs of artikelen, wil je meer weten over paardengedrag, of heb je een vraag over hoe coaching met behulp van paarden werkt, dan kun je altijd contact met me opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier. Ook als je een artikel of blog zou willen lezen over een bepaald onderwerp, dan hoor ik dat graag.

Wil jij extra motivatie in je mailbox? Tips om zelf steviger in je schoenen te gaan staan, of om de relatie met je paard nog verder te verbeteren? En wil je daarnaast op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen van Very Important Horse / Man en Paard Coaching?

Klik dan op onderstaande knop.