Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Blogs en Artikelen


Hier deel ik regelmatig mijn gedachten over coaching en training en geef ik tips over hoe je dat zelf kunt aanpakken. Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht per onderwerp, dus scroll even naar beneden als je iets zoekt.

Zou je meer willen weten over een specifiek thema? Laat het me graag even weten via het contactformulier!

Veel leesplezier!

Hester, Man en Paard Coaching


Dit is een parkeerplaats!

Je zal wel denken: "Nou is die Hester helemaal losgeslagen!"

Klopt!

Want deze emmer is echt een parkeerplaats.

Niet om je auto in te parkeren natuurlijk. Je zou hem wel kunnen gebruiken om je paard naast te leren wachten, maar daar wilde ik het vandaag niet over hebben. Nee, deze emmer gebruik ik om mijn gedachten tijdelijk in te stallen.

Mocht je mijn privé-berichten volgen, dan weet je dat het niet zo goed gaat met River, een van mijn langorige huisgenoten. Hij heeft een heftige konijnenziekte onder de leden, maar was tot anderhalve week terug volledig symptoomvrij. Ik was er al een beetje bang voor, maar nadat afgelopen vrijdag zijn kiezen zijn bijgeslepen heeft River een zware terugval gekregen. En omdat ik gek ben op mijn konijnen denk ik natuurlijk vaak aan hem gedurende de dag.

Net als toen ik nog in het bedrijfsleven werkte, zijn er momenten dat dat "kan" omdat je iets doet waar je je hoofd niet echt bij hoeft te houden. Maar er zijn ook heel wat uren per dag dat ik "er gewoon moet staan". Want als ik iemand ondersteun bij het trainen van haar paard, of als ik iemand coach om op een andere manier om te gaan met zijn grenzen, dan zet ik me voor 100%, nee, 200% in. Vandaar dat ik een parkeerplaats heb gemaakt voor mijn zorgen over River. Zodat ik die tijdelijk in die emmer kan stoppen en me vervolgens volledig kan concentreren op het motiveren van mensen en paarden.

Dus mijn tip is: heb je een hoop aan je hoofd, zorg dan voor een parkeerplek voor de gedachten die je spanning bezorgen. Natuurlijk mag het ook iets anders dan een emmer zijn; een bureaula, een doos of een tas werken net zo goed. Waar je je overpeinzingen ook (in) stalt, op die manier kan je in alle vrijheid en ontspanning je aandacht richten op dat waar je volledig bij aanwezig wilt zijn. Bijvoorbeeld de training van je paard, het geven van een presentatie op je werk, of iets leuks doen met je familie of vrienden. Heb je dat achter de rug, dan pik je je gedachten gewoon weer op en geef je ze de ruimte die ze nodig hebben.

Succes!


Hester

♞ Man en Paard Coaching - Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen ♞


PS: Zou jij even willen brainstormen over je situatie? Ideeën opdoen om het op een andere manier aan te pakken? Via deze links kan je een gratis gesprek van een half uur afspreken voor jou en je paard of voor jezelf.


Overzicht van al mijn blogs en artikelen


Vragen? Nieuwsgierig naar een specifiek onderwerp?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van een van de blogs of artikelen, wil je meer weten over paardengedrag, of heb je een vraag over hoe coaching met behulp van paarden werkt, dan kun je altijd contact met me opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier. Ook als je een artikel of blog zou willen lezen over een bepaald onderwerp, dan hoor ik dat graag.

Wil jij extra motivatie in je mailbox? Tips om zelf steviger in je schoenen te gaan staan, of om de relatie met je paard nog verder te verbeteren? En wil je daarnaast op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen van Man en Paard Coaching?

Klik dan op onderstaande knop.