Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Blogs en Artikelen


Hier deel ik regelmatig mijn gedachten over coaching en training en geef ik tips over hoe je dat zelf kunt aanpakken. Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht per onderwerp, dus scroll even naar beneden als je iets zoekt.

Zou je meer willen weten over een specifiek thema? Laat het me graag even weten via het contactformulier!

Veel leesplezier!

Hester, Man en Paard Coaching


Loop jij weleens aan de rechterkant van je paard?

Best onwennig is dat in het begin, toch? Omdat je het zo hebt geleerd, ga je automatisch aan de linkerkant staan als je je paard vastklikt aan je leidtouw. Maar ik raad je echt aan om eens vaker van kant te wisselen. Waarom? Als je paard eraan gewend is dat je hem zowel vanaf de linker- als vanaf de rechterkant kan begeleiden, kan je dat enorm helpen als je voorbij iets wilt lopen wat je paard spannend vindt. 😱

Als je namelijk tussen dat spannende ding of dier en je paard in gaat lopen, dan ben jij een buffer tussen het enge en je paard. Splitsen heet dat. Meestal zal je paard veel makkelijker met je meelopen omdat hij minder stress ervaart van de situatie dan als hij aan de kant van dat spannende ding of dier loopt.

Daarnaast is het zo dat je paard eerder van het enge vandaan zal willen springen dan ernaartoe, en hij dus van je af zal bewegen in plaats van bovenop je te springen. Wel zo veilig met andere woorden.

Zorg er wel voor dat je je paard in een veilige omgeving went aan het wisselen van leidkant, zoals Leonie en haar knappe merrie Bibi doen op de foto. Want als je aan de rechterkant van je paard gaat lopen als je al in een spannende situatie bent, dan kan dat wisselen juist averechts werken natuurlijk. Vervolgens ga je het overal doen: op weg van de wei of paddock naar de stal of poetsplaats, van de rijbak naar de wei, of gewoon als je een stukje gaat wandelen op het erf of in de buurt. Alles is oefening, hoe kort ook.

Ennuh... hoe vaker je het doet, hoe natuurlijker het voelt. Voor jou en voor je paard. 😊🐴👍


Hester van Man en Paard Coaching motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen
www.man-en-paard.com / hester@man-en-paard.com / 06-8007 4489

PS: Zou jij ook graag ontspannen naast je paard willen lopen? Stuur me snel een bericht, dan kom ik naar jullie toe om daarmee aan de slag te gaan. Zodat je net zo relaxt met je paard kunt rondlopen als Leonie op de foto. Of je nu aan de linker- of de rechterkant van je paard loopt.

PPS: Meer lezen over angst bij paarden en hoe je daar beter mee om kunt gaan bij je eigen paard of pony? Download dan mijn gratis eBook.


Overzicht van al mijn blogs en artikelen


Vragen? Nieuwsgierig naar een specifiek onderwerp?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van een van de blogs of artikelen, wil je meer weten over paardengedrag, of heb je een vraag over hoe coaching met behulp van paarden werkt, dan kun je altijd contact met me opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier. Ook als je een artikel of blog zou willen lezen over een bepaald onderwerp, dan hoor ik dat graag.

Wil jij extra motivatie in je mailbox? Tips om zelf steviger in je schoenen te gaan staan, of om de relatie met je paard nog verder te verbeteren? En wil je daarnaast op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen van Man en Paard Coaching?

Klik dan op onderstaande knop.