Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Blogs en Artikelen


Hier deel ik regelmatig mijn gedachten over coaching en training en geef ik tips over hoe je dat zelf kunt aanpakken. Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht per onderwerp, dus scroll even naar beneden als je iets zoekt.

Zou je meer willen weten over een specifiek thema? Laat het me graag even weten via het contactformulier!

Veel leesplezier!

Hester, Man en Paard Coaching


Vechtende paarden

Een gevecht tussen twee (half)wilde hengsten ziet er enorm heftig uit. Veel gillen, maaien, trappen en bijten. Toch houden de hengsten er maar zelden echt ernstige verwondingen aan over. Simpelweg omdat ze genoeg overlevingsdrang hebben om te beseffen dat ze een bepaald gevecht niet kunnen winnen. Dat de ander te sterk is en ze het beter bij een ander harem of volgend jaar opnieuw kunnen proberen. En ze dus stoppen voordat het te serieus wordt.

Bij paarden in gevangenschap kan het soms helaas wel uit de hand lopen. In de meeste gevallen is er dan te weinig ruimte voor het zwakkere paard om de afstand groot genoeg te maken om de ander(en) tijdelijk te vermijden. Of er zijn dode hoeken waardoor zijn vluchtweg wordt afgesneden. Vandaar dat het altijd verstandig is om hier rekening mee te houden als je een nieuw paard in de groep introduceert. Een geleidelijke aanpak werkt veel beter dan "hup" erbij en maar hopen dat het niet fout gaat.

Mocht je hulp kunnen gebruiken bij het stapsgewijs inscharen van een nieuw groepslid, dan help ik je daar graag mee.

Hester.

♞ Man en Paard Coaching - Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen ♞


Overzicht van al mijn blogs en artikelen


Vragen? Nieuwsgierig naar een specifiek onderwerp?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van een van de blogs of artikelen, wil je meer weten over paardengedrag, of heb je een vraag over hoe coaching met behulp van paarden werkt, dan kun je altijd contact met me opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier. Ook als je een artikel of blog zou willen lezen over een bepaald onderwerp, dan hoor ik dat graag.

Wil jij extra motivatie in je mailbox? Tips om zelf steviger in je schoenen te gaan staan, of om de relatie met je paard nog verder te verbeteren? En wil je daarnaast op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen van Man en Paard Coaching?

Klik dan op onderstaande knop.