Man (v/m) en Paard Coaching / Very Important Horse

Coaching met Paard als Spiegel - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Blogs en Artikelen


Via mijn blogs en artikelen geef ik je graag tips uit eigen ervaring zodat jij lekkerder in je vel gaat zitten. Want dat is mijn grootste doel: dat mensen en paarden volledig zichzelf kunnen en mogen zijn en genieten van het leven.

Op mijn andere website, waar de focus volledig ligt op paardengedrag en het verdiepen van de relatie met je paard, vind je mijn blogs en artikelen over die onderwerpen . Hier, op de Man en Paard-site, ga ik in op hoe je zelf steviger in je schoenen gaat staan, met of zonder hulp van (je) paard(en). Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht per onderwerp, dus scroll even naar beneden als je iets specifieks zoekt. En zou je meer willen weten over een bepaald thema? Laat het me dan graag even weten via het contactformulier !

Veel leesplezier!

Hester, Man en Paard Coaching / Very Important Horse


Gewoon doorgaan!

Zo nu en dan krijg ik een berichtje van een van mijn klanten dat ze een minder goede trainingsdag hadden. De voorgaande trainingen waren allemaal beter geweest dan die daar weer voor, maar nu waren ze plotseling terug bij "af". Zo voelde het tenminste.

Als ik dan ga doorvragen, blijkt vaak al gauw dat ze sowieso een eind verder zijn gekomen dan de laatste keer dat we samen hebben getraind. En als dat niet zo was, dat ze in ieder geval een flinke verbetering hadden bereikt vergeleken met het moment dat ze voor het eerst contact met me opnamen. Maar op dat moment had het gevoel over die mislukte training de overhand...

Helaas horen tijdelijke terugvallen er simpelweg bij in het geval van groeiprocessen, of dat nu bij mensen of bij paarden is. Nadat je een tijdje een stijgende lijn hebt kunnen zien, is daar plotseling zo'n moment dat je op een plateau zit. Of opeens tien stappen terug lijkt te zijn. Waarom dat gebeurt? Tja, dat kan door van alles komen: je paard heeft zijn dag niet, jij hebt je dag niet, het weer heeft zijn dag niet, je omgeving heeft zijn dag niet en ga zo maar door.

Het goede nieuws is dat je bij die terugval meestal niet zo ver terugzakt dat je terug bent op je beginniveau. Dus zit je ook veel sneller weer op die stijgende lijn. Waarna het natuurlijk nog wel een paar keer kan gebeuren dat je groeiproces even stokt voordat je je doel bereikt. Helaas. Maar dat hoort er dus gewoon bij.

Mijn belangrijkste boodschap is dan ook: doorgaan. Waar een wil is, is een weg. Kijk vooral eens naar de dingen die wel al goed gaan en die jij en/of je paard ondertussen geleerd hebben. Hoeveel verder ben je dan toen je begon?

Want een zo'n tegenslagje is toch geen reden om het op te geven? En mocht je dat wel vinden, dan nodig ik je van harte uit om een belafspraak met me te maken, want dan is het de hoogste tijd om die zwarte bril te vervangen door een roze! 😎➡️🤩


Hester
♞ Man en Paard Coaching - Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen ♞


Overzicht van al mijn blogs en artikelen

(Artikelen over paardengedrag en -training vind je op mijn andere website www.veryimportanthorse.com .)


Vragen? Nieuwsgierig naar een specifiek onderwerp?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van een van de blogs of artikelen, wil je meer weten over paardengedrag, of heb je een vraag over hoe coaching met behulp van paarden werkt, dan kun je altijd contact met me opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier . Ook als je een artikel of blog zou willen lezen over een bepaald onderwerp, dan hoor ik dat graag.

Wil jij extra motivatie in je mailbox? Tips om zelf steviger in je schoenen te gaan staan, of om de relatie met je paard nog verder te verbeteren? En wil je daarnaast op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen van Very Important Horse / Man en Paard Coaching?

Klik dan op onderstaande knop.