Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Blogs en Artikelen


Hier deel ik regelmatig mijn gedachten over coaching en training en geef ik tips over hoe je dat zelf kunt aanpakken. Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht per onderwerp, dus scroll even naar beneden als je iets zoekt.

Zou je meer willen weten over een specifiek thema? Laat het me graag even weten via het contactformulier!

Veel leesplezier!

Hester, Man en Paard Coaching


Kan jij mijn paard niet gewoon even voor me fiksen?

"Kan jij mijn paard niet gewoon even voor me fiksen?" Die vraag krijg ik weleens met een knipoog van paardeneigenaren die het erg druk hebben.

Knipoog of niet, ik ga er altijd serieus op in. ”Waarschijnlijk wel," antwoord ik dan, "maar heb je je gerealiseerd dat je paard 50% van de combinatie is en jij de andere 50%? 🏃‍♀️+🐎=🏇

"Vandaar dat ik liever jullie allebei begeleid. En het liefste een aantal keren achter elkaar om ervoor te zorgen dat jullie elkaar echt goed gaan begrijpen. Dan kunnen jullie tenminste langdurig van en met elkaar genieten in plaats van dat je paard na een enkele training een terugval krijgt omdat jij simpelweg de techniek en de timing nog niet helemaal in je vingers hebt."


Ik geloof namelijk niet in "quick fixes".


Hester, Man en Paard Coaching

PS: Soms kan het gebeuren dat er stiekem wat slordigheidjes in je techniek sluipen als je alleen bent verdergegaan nadat we samen hebben getraind. Merk je dat de omgang met je paard langzaam maar zeker ietsje stroever wordt, dan is het misschien tijd voor een opfristraining. Stuur me een bericht om een afspraak te maken, dan zetten we binnenkort de puntjes terug op de "i".


Overzicht van al mijn blogs en artikelen


Vragen? Nieuwsgierig naar een specifiek onderwerp?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van een van de blogs of artikelen, wil je meer weten over paardengedrag, of heb je een vraag over hoe coaching met behulp van paarden werkt, dan kun je altijd contact met me opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier. Ook als je een artikel of blog zou willen lezen over een bepaald onderwerp, dan hoor ik dat graag.

Wil jij extra motivatie in je mailbox? Tips om zelf steviger in je schoenen te gaan staan, of om de relatie met je paard nog verder te verbeteren? En wil je daarnaast op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen van Man en Paard Coaching?

Klik dan op onderstaande knop.