Very Important Horse

(Voorheen Man en Paard Coaching) Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Doe eens iets anders met je paard of pony

Afwisseling doet je goed, of je nu een mens of een paard bent. Heb jij het gevoel dat je in een sleur terecht bent gekomen? Zou je weleens iets anders willen doen dan rijden en longeren? Wil je de relatie met je paard versterken? Varieer dan in je trainingen. Maak eens een buitenrit, of doe een springles als je altijd dressuurt of ga dressuren als je altijd springt. Maar ook naast je paard zijn er verschillende mogelijkheden om eens iets anders te doen.

Grondwerk

Door met je paard of pony aan de hand met balkjes en pionnen aan de slag te gaan, zal jullie communicatie verbeteren. Jullie raken simpelweg beter op elkaar ingespeeld. Daarbij verbetert het de soepelheid en de coordinatie van je paard omdat hij moet opletten waar hij zijn hoeven neerzet. En dat merk je ook als je vervolgens in het zadel stapt. Of als je ervoor wilt zorgen dat je paard rechter van de trailerklep afloopt. Of als je je paard van zijn stal naar de bak leidt.

Door verschillende figuren te maken met de balkjes en pionnen, kun je eindeloos varieren. En je kunt de moeilijkheidsgraad zo ver opschroeven als je paard en jij aankunnen.

Ook als je een jong paard hebt waar je nog niet op kunt rijden, je paard een lichte blessure heeft, of je een nieuw paard hebt waar je rustig mee kennis wilt maken voordat je eropstapt, is grondwerk een leuke manier om samen aan de slag te gaan.

Wil je echt een vliegende start met het (opnieuw) opbouwen van de relatie met je paard? Schrijf je dan in voor het Grondwerk-bootcamp. In 5 trainingen komen je paard en jij (weer) dichter bij elkaar.

Schrik- en obstakeltraining

Heb je geen idee hoe jouw paard of pony zal reageren op spannende situaties? Of ben je simpelweg op zoek naar afwisseling? Een schrik- en obstakeltraining geeft je inzicht in de manier waarop je paard spanning opbouwt en weer weg laat vloeien, zodat jij daar beter op kunt inspelen. Door in een veilige omgeving te oefenen met spannende situaties, versterk je de band met je paard en wordt het reageren op spanning bij jezelf en je paard een tweede natuur. Hierdoor zullen jullie steviger in je schoenen/hoeven staan als het erop aankomt.

Je kunt in je eentje een schrik- en obstakeltraining doen bij jou op stal, maar uiteraard is het ook mogelijk om hier met een groepje aan mee te doen. Wel zo gezellig en je leert er nog meer van ook, omdat andere paarden en mensen nou eenmaal anders op verschillende situaties reageren.

Loswerken en longeren met dubbele lijnen

Als je eens op een andere manier wilt longeren dan aan een enkele lijn, dan zijn er twee opties. Zonder longeerlijn longeren - ofwel loswerken - is een prachtige manier om je bewuster te worden van je lichaamshouding, -spanning en -positie ten opzichte van je paard. Want dat zijn de middelen die je inzet om je paard in beweging te krijgen en te houden - de longeerzweep blijft aan de kant. Longeren met dubbele lijnen klinkt misschien ingewikkeld, maar omdat je ook hierbij je lichaamshouding, -spanning en -positie inzet, is dat niet veel moeilijker dan zonder lijn longeren.

Zowel loswerken als longeren kun je zo makkelijk of zo moeilijk maken als je zelf wilt. Omdat je de longeerlijn niet van kant hoeft te wisselen, kun je obstakels als balkjes of pionnen in de bak leggen waar je je paard overheen en tussendoor kunt gaan sturen. Hierdoor kun je jezelf en je paard dus blijven uitdagen.

Wil jij ook weleens iets nieuws proberen?

Hartstikke leuk! Bel of mail me graag via 06-8007 4489 of mijn e-mailadres, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Uiteraard kun je ook contact opnemen via het contactformulier of een pb sturen via Facebook. Heeft je paard of pony specifieke uitdagingen of lichte fysieke problemen? Laat het dan van tevoren even weten, zodat we daar in de training rekening mee kunnen houden.


Vrijblijvend kennismaken inclusief schriftelijk verslag en trainingshandleiding - een Vliegende Start

Jouw investering voor zo'n leuke training is behalve tijd, inzet en plezier 89 euro voor een vrijblijvend adviesgesprek met aansluitend een kennismakingstraining (totale duur zo'n 2 uur) en een uitgebreid schriftelijk verslag met een trainingshandleiding. Wil je na deze vliegende start graag samen verder trainen, dan zijn losse trainingen 45 euro per uur, exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Kijk hier in het tarievenschema wat dat voor jou zou betekenen.

Neem je een 5-trainingenkaart, dan krijg je 5% korting op de trainingen en betaal je in totaal 215 euro excl. reiskosten in plaats van 225 euro. Wil je van A t/m Z worden begeleid en boek je gelijk 10 trainingen, dan krijg je 25 euro korting. Je totale investering is dan 425 euro excl. reiskosten in plaats van 450 euro. Uiteraard is het ook mogelijk om de trainingen met andere trainingen te combineren, zoals trailertraining en/of schrik- en obstakeltraining.

Wil je samen met een stalgenoot trainen, dan is jullie investering 30 euro per persoon per uur, exclusief gedeelde reiskosten. Uiteraard krijgen jullie dezelfde korting op de 5- en 10-trainingenkaart als dat je alleen bent.

Tot binnenkort!