Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Een probleemloze omgang

Je loopt er dagelijks of wekelijks tegenaan: je paard loopt nooit eens rustig naast je, is niet te vangen als je hem uit de stal, paddock of wei wilt halen, zet hij continu zijn tanden in je jas of arm, loopt hij dwars door je heen, of is hij moeilijk te longeren. Als je eenmaal in het zadel zit, is er misschien niets meer aan de hand, maar om te zeggen dat het stukje voordat je op kunt stijgen leuk is, nou nee.

Net als dat je paard moet leren om met een ruiter over een hindernis springen zonder die aan te raken, of om dressuur- of reiningoefeningen te doen, moet hij leren om naar je toe te komen, rustig met je mee te lopen en gelongeerd te worden. Sommige mensen lijken ervan uit te gaan dat een paard dit sowieso allemaal kan, maar het zijn helaas geen vaardigheden die hij van nature heeft meegekregen.


Grondwerk, loswerken en longeren met dubbele lijnen

Gelukkig zijn die vaardigheden wel makkelijk aan te leren. Door middel van grondwerkoefeningen, loswerken of longeren met een lijn of dubbele lijnen leert je paard stap voor stap begrijpen wat jij van hem wil en met welke grenzen hij rekening moet houden. Behalve losse lessen verzorg ik ook het Grondwerk-bootcamp, een reeks van 5 trainingen waarin je de relatie van je paard van de grond af (opnieuw) opbouwt. Door naast je paard aan de slag te gaan, zorg je ervoor dat de omgang met je paard buiten de dressuur-, spring- of reiningring een plezier wordt in plaats van een frustratie. En je zult zien dat die verbeterde relatie ook in het zadel te merken is.

Wil jij echt goed aan de slag met het verbeteren van de communicatie met je (nieuwe/jonge) paard? Schrijf je dan nu in voor het Grondwerk-bootcamp.

Ben jij het gedoe met je paard voor- en nadat je gaat rijden zat?

Dan hoor ik graag van je! Jouw investering voor een training is 45 euro per uur, exclusief reiskosten (€ 0,35 per km vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven). Neem je een 5-trainingenkaart, dan krijg je 5% korting en betaal je in totaal 215 euro excl. reiskosten in plaats van 225 euro. Wil je van A t/m Z worden begeleid en boek je gelijk 10 trainingen, dan krijg je zelfs 25 euro korting. Je totale investering is dan 425 euro excl. reiskosten in plaats van 450 euro. Uiteraard is het ook mogelijk om de trailertrainingen met andere trainingen te combineren, zoals trailertraining en/of schrik- en obstakeltraining. Daarvoor maak ik een op jou en je paard afgestemde aanbieding.

Wil je samen met een stalgenoot trainen, dan is jullie investering 30 euro per persoon per uur, exclusief gedeelde reiskosten. Uiteraard krijgen jullie dezelfde korting op de 5- en 10-trainingenkaart als dat je alleen bent.


Neem nu contact op via het contactformulier, 06-8007 4489, mijn e-mailadres of de Facebook-chat voor meer informatie en om een afspraak te maken. Dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Natuurlijk kan je ook eerst een gratis kennismakingsgesprek boeken.

Tot binnenkort!


Vragen?

Praktische informatie over paardengedragstherapie en -training vind je in de FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij, laat het me dan graag even weten.