Very Important Horse

(Voorheen Man en Paard Coaching) Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Even zelfverzekerd naast als op je paard - coaching van man (m/v) en paard

De klik is weg

Het kan de meest ervaren paardeneigenaar overkomen: opeens is die klik er niet meer. Het kan zelfs zo zijn dat je een beetje bang bent geworden voor je paard. Wat er precies gebeurd is, weet je misschien niet eens. Wel merk je dat je paard plotseling niet meer makkelijk met je meeloopt, zomaar door je heen wandelt, niet te vangen is, of zelfs naar je bijt. En dat zorgt voor spanning bij jou, waardoor het gedrag van je paard alleen maar erger wordt. Het kan ook zijn dat je alles met je paard kunt als je maar op zijn rug zit, maar dat het helemaal misgaat als je naast hem loopt. Of omgekeerd.

Door tegelijkertijd met je paard en met jezelf aan de slag te gaan doorbreek je deze vicieuze cirkel. Jullie gaan beter samenwerken en krijgen weer plezier in de tijd die jullie met elkaar doorbrengen en trainen. Want daar gaat het uiteindelijk om.


Van de grond af opbouwen

Afhankelijk van waar de pijnpunten in jullie relatie zitten, richten we de coachings- en trainingsreeks in. Van tevoren spreken we af welk doel je wilt bereiken en hoe we dat gaan doen. Samen bouwen we de relatie die jij met je paard hebt van de grond af opnieuw op. Letterlijk, want we beginnen altijd met een of meerdere grondwerksessies. Dat is dé manier om te leren zien wat je paard je te zeggen heeft en om te ontdekken in hoeverre dat wat jij hem wilt zeggen wel overkomt. Daarnaast leert het jullie beiden om beter om te gaan met grenzen.

Paarden reageren van nature op de lichaamstaal van de mensen waar ze mee te maken hebben. Op die manier spiegelen ze dieper liggende gevoelens en gedachten, waarvan je je misschien niet zo bewust was, of die je liever zou willen negeren. Als gecertificeerd coach met paard als spiegel heb ik samen met mijn vierbenige co-coach al heel wat mensen mogen begeleiden bij het zetten van een stap op weg naar hun droomsituatie. Jouw paard kan jou ook op die manier helpen en daarom laten we hem/haar tijdens de sessies regelmatig "aan het woord" komen.

Welke resultaten kan je verwachten na de coachings- en trainingssessies?

  • Jij begrijpt je paard beter en je paard jou.
  • Je weet waar jouw grenzen liggen en die je van je paard. Daarnaast hebben jullie geleerd om elkaars grenzen te respecteren.
  • Je bent je bewust van je spanningen en angsten, maar ook die van je paard, en je weet hoe je daarmee moet omgaan.
  • Je voelt je even zelfverzekerd als je naast je paard staat of loopt, als dat je erop zit.


Jouw investering in jou en je paard

Behalve tijd, inzet en plezier, is de investering die ik voor deze mix van coaching en training, 89 euro voor een vrijblijvend adviesgesprek met aansluitend een kennismakingstraining (totale duur zo'n 2 uur). Voor slechts 19 euro extra krijg je daar een uitgebreid schriftelijk verslag met een trainingshandleiding bij. Wil je na deze vliegende start graag samen verder, dan zijn losse sessies 45 euro per uur exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Kijk hier in het tarievenschema wat dat voor jou zou betekenen.

Boek je gelijk 5 sessies, dan krijg je korting. Bij 5 keer is dat 10 euro korting en wordt je investering 215 in plaats van 225 euro (excl. reiskosten).


Meer weten of een afspraak maken?

Een kennismakingsafspraak via de telefoon of Skype is gratis en kan je sowieso nieuwe inzichten geven om het anders aan te pakken. Neem contact op via het contactformulier, 06-8007 4489, mijn e-mailadres of de Facebook-chat om een afspraak te maken of de vragen te stellen die je eventueel nog hebt.


Tot binnenkort!


Vragen?

Praktische informatie over paardengedragstherapie en -training vind je in de FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij, laat het me dan graag even weten via bovenstaande contact-knop.