Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Gedragstherapie voor je paard

Heb je veel ervaring met het trainen van paarden, maar vertoont je paard of pony gedrag waar je je even geen raad mee weet? Dan is het misschien voldoende als je begrijpt waarom hij of zij zo doet, waarna je zelf aan de slag gaat met de tips en trainingsadviezen die je van mij krijgt.

Wat kun je verwachten?

Als je kiest voor gedragstherapie, dan pluis ik het gedrag van jouw paard of pony tot in het kleinste detail uit. Dit betekent dat ik bij jullie langskom om het gedrag te observeren (mits dit kan zonder dat de situatie onveilig wordt voor jou, je paard of de omgeving). Daarnaast stel ik je vragen over de achtergrond van je paard, hoe hij nu gehuisvest, verzorgd en ingezet wordt en wat je hebt gedaan om het gedrag te verbeteren. Ik maak ook een filmpje van het gedrag, zodat ik dit thuis op mijn gemak kan bekijken.

Naar aanleiding van mijn ervaring met andere gedragsuitdagingen en wat er in de literatuur te vinden is over het specifieke gedrag van jouw paard, stel ik vervolgens een analyse en een advies op. Je krijgt dus van mij: 

  • Een zorgvuldige analyse van het probleemgedrag en waardoor het veroorzaakt is.
  • Uitleg in begrijpelijke taal van de achtergrond van het gedrag.
  • Een op maat gemaakt behandelplan met advies en oefeningen voor jou en je paard.

Uiteraard bespreek ik zowel de analyse als het advies en de oefeningen persoonlijk met je, zodat je alle ruimte hebt om vragen te stellen. Verder heb je een half jaar lang recht op nazorg via e-mail en/of telefoon.

Geen symptoombestrijding

De therapieën die ik adviseer zijn geen symptoombestrijding, maar gericht op het oplossen van de oorzaken van het gedrag. De aanbevolen oefeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd en heb ik in de meeste gevallen zelf uitgetest.

Jouw investering in je paard

Aangezien het zorgvuldig uitzoeken van waar je paard op reageert en hoe dat zo gekomen is een tijdrovend werkje is, is de investering die ik hiervoor vraag hoger dan voor gedragstrainingen, namelijk € 127 inclusief BTW, exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven (kijk even hier in het tarievenschema om direct te weten wat dat voor jou zou betekenen). Voordeel is echter dat je nadat we de analyse en het advies hebben besproken direct kunt beginnen met het gedrag van je paard gericht te veranderen, in plaats van door een (vaak langdurig) proces van trial and error heen te moeten gaan om het op te lossen.

Om zo snel mogelijk resultaat te boeken, kan je er uiteraard voor kiezen om de eerste keer begeleid te worden bij de uitvoer van het behandelplan, waarbij ik de oefeningen voor kan doen. Voor dit totaalpakket vraag ik een extra investering van € 30 inclusief BTW.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan contact op via het contactformulier, 06-8007 4489, mijn e-mailadres of de Facebook-chat.


Tot binnenkort!


Vragen?

Praktische informatie over paardengedragstherapie en -training vind je in de FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij, laat het me dan graag even weten via bovenstaande contact-knop.