Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Grondwerk-bootcamp

Zou jij graag precies willen weten wat je wel en vooral niet moet doen als je naast je paard loopt?

Dan is het nieuwe Grondwerk-bootcamp van Man en Paard Coaching iets voor jou. Ideaal om een vliegende start te maken met je nieuwe of jonge (verzorg)paard. Maar dit bootcamp is uiteraard ook bijzonder geschikt voor iedereen die zijn paard eindelijk ontspannen wil kunnen leiden in plaats van met samengeknepen billen. Ofwel voor mensen met paarden die door hen heen lopen, die hun baas overal mee naartoe trekken, of die zich proberen los te rukken.

Wat kun je van het Grondwerk-bootcamp verwachten?

Samen met mij, ofwel je personal horse trainer, gaan jij en je paard aan de slag om jullie relatie (opnieuw) van de grond af op te bouwen. Hierbij leer ik je begrijpen wat je paard jou wil zeggen en hoe je je paard duidelijk kunt maken wat jij van hem verwacht. Het Grondwerk-bootcamp is geen “one size fits all”; het “personal” in “personal horse trainer” neem ik letterlijk en dus zorg ik ervoor dat de trainingen aansluiten bij de kennis en ervaring die je paard en jij hebben.

In vijf trainingen van 1 tot 1,5 uur leren je paard en jij elkaar beter begrijpen via verschillende oefeningen die je samen met je paard doet terwijl je naast hem staat of loopt:

Training 1: Loswerken en ontspannen leiden

Training 2: Ontspannen samen over balkjes stappen en draven, door een L-vorm manoeuvreren

Training 3: Samen slalommen - voor- en achterwaarts

Training 4: Schrik- en obstakeltraining

Training 5: Keuze uit trailertraining, ontspannen het erf verlaten en leren longeren met dubbele lijnen - afhankelijk van wat jij en je paard op dit moment het beste kunnen gebruiken

Bij de tweede en derde training zal ik alvast wat onderdelen van de schrik- en obstakeltraining introduceren. Tussen de trainingen in zit gemiddeld een week, zodat je zelf aan de slag kunt met wat je hebt geleerd.

Het doel: je paard lekker ontspannen leiden aan een los touwtje


Hester Stasse, je personal horse trainer

Wie ben ik?

Mijn naam is Hester Stasse en ik ben mijn hele leven al gefascineerd door het gedrag van paarden. Ik ben gediplomeerd Instructeur Paard en Gedrag, Gedragstherapeut voor Paarden en Coach met Paard als Spiegel - het gedrag van mensen en paarden en de manieren waarop die twee elkaar kunnen helpen of hinderen is dus echt mijn specialiteit.

Zou jij, net als ik, het liefste in het hoofd van je paard willen kruipen om te begrijpen waarom hij zich zo gedraagt? En zou je willen dat je dezelfde taal sprak? Dan ben je bij mij aan het juiste adres, want tijdens mijn trainingen vertel ik je alles wat je wilt weten over paardentaal, wat paarden beweegt en hoe ze de wereld zien.


Waar wordt het Grondwerk-bootcamp gehouden?

Bij jou op stal - ik kom naar jou en je paard toe. Dus ook als je paard (nog) niet (goed) de trailer in gaat kan je meedoen. Sterker nog, de oefeningen die we tijdens het Grondwerk-bootcamp gaan doen zijn de ideale voorbereiding op trailertraining.


Wat voor resultaat kun je verwachten na het Grondwerk-bootcamp?

Na vijf trainingen…

  • Begrijp jij je paard beter en je paard jou;
  • Is je paard leiden met samengeknepen billen verleden tijd;
  • Voel je je even zelfverzekerd naast je paard als erop;
  • Zal je ook op andere momenten merken dat jullie relatie aanzienlijk verbeterd is, bijvoorbeeld als je je paard langs iets engs wilt leiden, bij het rijden, of als je hem in de trailer wilt zetten.

Jouw investering

Behalve tijd, plezier en inzet, is jouw investering voor dit bootcamp 215 euro, exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven (kijk even in het schema waar ze voor jou op uit zouden komen), in plaats van 225 euro als je alle 5 de trainingen en reiskosten in 1 keer betaalt. Wil je samen met een stalgenoot de uitdaging aangaan? Goed plan, want dan kunnen jullie elkaar tijdens en na de trainingen aanmoedigen en helpen. Twee paar ogen en oren nemen nou eenmaal meer op dan een, en daarnaast is het leuk om te zien hoe anders het paard van je trainingsmaatje reageert op dezelfde oefening. Jullie investering is dan slechts 140 euro per persoon is, exclusief gedeelde reiskosten.

Dus aarzel niet langer en schrijf je nu in via het contactformulier, e-mail, WhatsApp of Facebook Messenger, zodat ook jij je paard straks overal mee naartoe kunt leiden aan een los touwtje.

Tot snel!

PS

PS: Ben je met meer dan twee deelnemers? Hartstikke leuk, dan maken we er een workshop-reeks van. Stuur me even een bericht via het contactformulier, e-mail, WhatsApp of Facebook Messenger om de details te bespreken.


Vragen?

Praktische informatie over paardengedragstherapie en -training vind je in de FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij, laat het me dan graag even weten via onderstaande contact-knop.