Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Natuurlijke ondersteuning van je paard


Soms is het aan te raden om de training van je paard te ondersteunen met behulp van natuurlijke supplementen. Maar ook als je paard last heeft (gehad) van bijvoorbeeld hoefbevangenheid, zomereczeem, maagzweren of een simpele verkoudheid kan je haar/hem extra helpen om snel weer in een zo goed mogelijke conditie te komen.

In januari 2019 heb ik de advanced cursus "Werken met Supplementen" afgerond bij NML Health, terwijl ik in november 2018 al de basiscursus succesvol had doorlopen. Past deze gezondheidsfilosofie ook bij jou, dan ondersteun ik je graag om de juiste middelen te vinden.

Nervositeit, spanning en angst

Nieuwe dingen leren brengt een dosis spanning met zich mee. Door een training stapsgewijs op te bouwen en daarbij te letten op de stresssignalen van je paard, zorg ik er altijd voor dat het spanningsniveau niet zo hoog wordt dat je paard niets meer leert. Het kan echter zo zijn dat je paard - om wat voor reden dan ook - spanning heeft door andere dingen in de omgeving, of van zichzelf al "een nerveus typje" is. Uiteraard is het dan belangrijk om op te sporen wat die spanning precies veroorzaakt en de situatie te veranderen. Soms is die echter helaas niet (helemaal) of niet direct op te lossen. In zulke gevallen is het mogelijk om je paard tijdens de training te ondersteunen met een natuurlijk supplement. Ik help je graag om het juiste uit te kiezen.

Vervelende kwalen waar je paard veel last van kan hebben

Als een paard niet goed in zijn vel zit doordat hij fysiek niet helemaal in orde is, dan geeft dat spanning. Veel kwalen zijn via de reguliere geneeskunst goed te behandelen, maar voor veel paarden kunnen ook natuurlijke supplementen uitkomst bieden en/of de reguliere behandeling extra ondersteunen. Heeft jouw paard last (gehad) van bijvoorbeeld zomereczeem, hoefbevangenheid, PPID, maagzweren, insulineresistentie, een lagere weerstand of ouderdomskwalen, vraag dan naar de mogelijkheden om je paard op natuurlijke wijze een extra gezondheidsboost te geven. Ik help jou en je paard graag!

Ook als je vragen hebt over de producten van NML Health (PUUR, Phytonics, Vetramil en Icelandpet), mag je graag contact opnemen.