Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Trainingshalsters en -Lijnen van E-quine.com

Bij veel van mijn trainingen maak ik gebruik van trainingshalsters en -lijnen van E-quine.com. De halsters zijn gemaakt van een zacht materiaal, zijn op drie plekken instelbaar en ze hebben een extra neusriem waar je je trainingslijn of leidtouw aan kunt vastmaken. Door dat laatste kan ik heel direct met een paard communiceren: ik zet wat druk op de neusriem zolang het paard ander gedrag vertoont dan het gewenste en laat die druk direct los zodra hij het gewenste gedrag uitvoert of - in het begin van de training - een aanzet daartoe doet. Dit is een leerprincipe dat negatieve bekrachtiging heet en hetzelfde werkt als benen geven (druk op de flank zolang het paard niet beweegt of versnelt en die druk direct wegnemen zodra het paard dat wel doet).

De trainingslijnen zijn van hetzelfde zachte materiaal gemaakt als de halsters, maar verschillen van gewone longeerlijnen doordat ze geen lus, maar een verzwaard uiteinde hebben. Hierdoor zullen deze lijnen minder snel verstrikt raken en kunnen ze ook niet per ongeluk om je pols blijven hangen als je paard wegschiet. 

Klanten van Man en Paard Coaching hebben een streepje voor, want die kunnen de halsters en lijnen van e-quine.com zonder verzendkosten bestellen!

Trainingshalsters

De trainingshalsters zijn geschikt voor onder andere grondwerk, werken aan de dubbele lijnen, trailerladen, schrik- en obstakeltraining en het inrijden van jonge paarden. Ze zijn op dit moment verkrijgbaar in drie verschillende maten: Small voor pony's tussen stokmaat 1,30 en 1,55 m, Medium voor paarden tussen stokmaat 1,55 en 1,70 m en Large voor paarden met een stokmaat van 1,70 m en hoger.

Let op: net als bij een gewoon halster zijn de aangegeven stokmaten slechts een indicatie; er zijn grote paarden met smalle hoofden die prima een Medium halster aan kunnen, terwijl er ook pony's zijn die een wat zwaarder hoofd hebben zodat een Medium halster het beste past. Uiteraard help ik je om de juiste maat te vinden en het halster perfect op het hoofd van jouw paard of pony in te stellen.

Prijs: € 49,95 per stuk

E-quine.com trainingshalster, stokmaat 1.30 - 1.55

Trainingshalster maat S: stokmaat 1,30 - 1,55 m

E-quine.com trainingshalster, stokmaat 1,55 - 1,70 m

Trainingshalster maat M: stokmaat 1,55 - 1,70 m

E-quine.com trainingshalster, stokmaat 1,70 m en hoger

Trainingshalster maat L: stokmaat 1,70 m en hoger

Trainingslijnen

Deze lijnen zijn van een zacht materiaal gemaakt, hebben een messing clip (roest dus niet) en een verzwaard uiteinde. Vooral mensen met kleine handen zullen merken dat de lijnen lekkerder in de hand liggen dan een rond touw van dezelfde lengte, zeker als je een deel van de lijn opgerold als bundel vasthoudt.

De korte trainingslijn is bijzonder geschikt voor grondwerk, trailerladen en schrik- en obstakeltraining. De lange trainingslijn is daarentegen goed te gebruiken bij het longeren, werken aan de dubbele lijnen (dan heb je er uiteraard twee nodig) en de beginfase van het inrijden van jonge paarden.

Prijs korte lijn: € 19,95 per stuk                  Prijs set lange lijnen: € 39,95 per set

Korte Trainingslijn (6 m)

Lange Trainingslijn (10 m)

Geïnteresseerd in een trainingshalster en/of -lijn?

Mail, app of bel je bestelling graag even door. De meeste modellen heb ik op voorraad en anders heb ik ze meestal voor de volgende training wel in huis. Ik houd je sowieso op de hoogte van de status van je bestelling.

Bekijk de algemene voorwaarden die op alle bestellingen van toepassing zijn hier.

Heb je een trainingshalster en/of -lijn gekocht en heb je hem toch niet nodig?

Als je de lijn of het halster nog niet hebt gebruikt, kun je het binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos retourneren. Je krijgt het betaalde bedrag dan uiteraard teruggestort op je rekening.

Download hier het modelformulier voor herroeping, vul het in en stuur het naar mijn e-mailadres om aan te geven dat je een halster en/of lijn wilt retourneren. Vervolgens spreken we via de mail af wanneer en waar je de producten aan me teruggeeft.