Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Workshop Trailerladen

Op zoek naar een leuke activiteit voor je rijvereniging...

... manege, of paardenvriendengroep waar je echt iets aan hebt? Dan is de Workshop Trailerladen iets voor jou.

Veel paarden vinden de trailer best spannend. In het theoriegedeelte van de workshop vertel ik je waarom.

Wat kun je van de Workshop Trailerladen verwachten?

Samen met mij, ofwel je personal horse trainer, en de eventuele andere deelnemers ga je met je paard aan de slag om zo ontspannen mogelijk de trailer in en uit te leren gaan. Met clickertraining of op de meer traditionele manier. Hierbij maak ik je via theorie en praktijk bewust van wat je paard jou wil zeggen en hoe jij je paard duidelijk kunt maken wat je van hem verwacht. De Workshop Trailerladen is geen “one size fits all”-verhaal; het “personal” in “personal horse trainer” neem ik letterlijk en dus zorg ik ervoor dat de training aansluit bij de kennis en ervaring die jullie hebben.

In twee dagdelen van 2 uur leer je wat je het beste kunt doen en vooral niet moet doen om je paard zo moeiteloos mogelijk in de trailer te zetten.

* Theorie (30 min. - 1 uur): waarom is de trailer zo’n uitdaging voor een paard, welk effect heeft jouw houding, hoe bouw je het laden zo goed mogelijk op, tegen welke problemen kan je aanlopen en hoe los je die op?

* Grondwerkoefeningen (30 min. - 1 uur): ontspannen leiden, voor- en achterwaarts sturen, door een smalle doorgang gaan, over een vreemde ondergrond lopen, onder een lage doorgang door stappen - al deze oefeningen bereiden je paard en jou zo goed mogelijk voor op de trailer.

* Trailerladen (2 uur): stapsgewijze opbouw om het zo makkelijk mogelijk te maken voor jou en je paard. Uiteraard zijn je paard en jij niet 2 uur achter elkaar bezig tijdens dit gedeelte, want dat zou te intensief zijn. We houden dus regelmatig even pauze, of - bij meer deelnemers - wissel je vaak met de andere combinaties. Op die manier kan je op je gemak kijken hoe de anderen het doen en ook daar een hoop van opsteken.

De twee dagdelen kunnen zowel op twee verschillende dagen als op één dag worden gepland.

Echt begrijpen wat je paard doet

Zou jij, net als ik, het liefste in het hoofd van je paard willen kruipen om te begrijpen waarom hij zich zo gedraagt? En zou je willen dat je dezelfde taal sprak? Dan ben je bij mij aan het juiste adres, want tijdens mijn trainingen vertel ik je alles wat je wilt weten over paardentaal, wat paarden beweegt en hoe ze de wereld zien.


Waar wordt de Workshop Trailerladen gehouden?

Gewoon bij jullie op stal. Dus ook als een van de deelnemende paarden (nog) niet (goed) de trailer in gaat kan je meedoen - wel zo handig. ;)


Wat voor resultaat kun je verwachten na de Workshop Trailerladen?

  • Je paard loopt een stuk gemakkelijker de trailer in dan voorheen;
  • Jij begrijpt je paard beter en je paard jou;
  • Je weet wat je moet doen om trailerladen zo simpel mogelijk te maken voor je paard;
  • EN je weet wat je vooral niet moet doen als je je paard probleemloos wilt vervoeren.

Grondwerk doen we bij de workshop niet zomaar; de verschillende oefeningen bereiden je paard en jou voor om zo ontspannen mogelijk de trailer in en uit te lopen.

Het resultaat van de workshop: een ontspannen paard en een ontspannen begeleider op weg naar de trailer.

Voorwaarden

* Jullie hebben gedurende de twee dagdelen de beschikking over een ruimte die afgesloten kan worden, zoals een binnen- of buitenbak;

* Jullie hebben de beschikking over een goedgekeurde trailer (het liefst een tweepaardsmodel met verwijderbaar tussenschot of een anderhalfpaardstrailer met verwijderbare voorstang) en een auto met trekhaak;

* Alle deelnemers dragen een cap en stevige schoenen. Handschoenen zijn een aanrader, maar niet verplicht.


Jouw investering

Behalve tijd, inzet en plezier, is je investering voor deze in totaal 4 uur durende workshop voor 3-4 personen 80 euro per persoon (exclusief gedeelde reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven (kijk even in het schema waar die voor jullie op zouden uitkomen). Voor 2 personen is dat 110 euro per persoon (excl. reiskosten).

Ben je met meer deelnemers, dan is het uiteraard ook mogelijk om deze workshop te boeken. In dat geval zal ik de opbouw van de dagdelen iets aanpassen, zodat we voldoende tijd hebben om met meerdere groepen aan de slag te gaan (maximaal 4 paarden per groep). Bij een grotere groep kan ik ook eventueel een tweede trainer meenemen zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Stuur me even een bericht zodat we het een en ander kunnen afstemmen.

Dus aarzel niet langer en schrijf je nu in door me een bericht te sturen via het contactformulier, de telefoon, WhatsApp, e-mail of Facebook Messenger, zodat ook jij en je paard straks probleemloos met de trailer op stap kunnen.


Tot snel!

PS: Let op: als een van de deelnemende paarden een heftige ervaring heeft gehad bij of in een trailer, dan kan het zijn dat het niet lukt om dit paard binnen de twee dagdelen ontspannen te laden. In dat geval is het natuurlijk mogelijk om na de workshop samen met mij door te trainen totdat dit wel goed gaat.

Vragen?

Praktische informatie over paardengedragstherapie en -training vind je in de FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij, laat het me dan graag even weten.