Man en Paard Coaching / Very Important Horse

Coaching met Paard als Spiegel - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Van Droom naar Werkelijkheid - VIP-Programma met Extra PK's


Loop jij al heel lang rond…

… met het gevoel dat je iets in je leven wilt veranderen, maar lukt het je telkens niet? Misschien heb je nooit echt de tijd genomen om alle voors en tegens op een rijtje te zetten. Of er is een stemmetje in je hoofd dat zegt dat je niet moet zeuren, dat je iets beters of leukers simpelweg niet verdient, of dat het gewoon aan jou ligt en je jezelf nou eenmaal niet kunt veranderen. Het kan ook zijn dat je omgeving de nieuwe richting die je in gedachten hebt niet ziet zitten. Of dat je denkt dat dat zo is. En toch… wil je eindelijk eens een stap zetten. Het gevoel hebben dat je ergens naar op weg bent. En dan het liefst zonder te aarzelen.


Het beste paard van stal?

Misschien hoef je normaalgesproken niet zo nodig in de schijnwerpers te staan, of vind je dat andere mensen meer aandacht verdienen dan jij. Maar zeg eens eerlijk, hoe zit dat echt? Hoe voelt het dat jouw bijdrage als vanzelfsprekend wordt gezien, terwijl je een bovenmatige inspanning hebt geleverd? Of dat anderen regelmatig gaan strijken met jouw veren? Of dat die interessante functie weer aan je voorbij gaat, terwijl de kandidaat die hem kreeg veel geblaat is maar weinig wol? Betekent dat dat je inderdaad niet zo belangrijk bent, of ben je stiekem toch het beste paard van stal?


Jij in het zonnetje

Omdat het beste paard van stal maar al te vaak wordt overgeslagen, is het des te belangrijker om daar verandering in te brengen. Gun jezelf daarom deze intensieve reeks een-op-een coaching waarbij jij en ik de tijd nemen voor de belangrijkste persoon in je leven: jij. Samen kijken we naar de manier waarop je de wereld tegemoet treedt en je je grenzen aangeeft. Naar je kwaliteiten en je valkuilen. Naar hoe je communiceert en welk effect dat heeft op je omgeving. Naar wat je al bereikt hebt, waar je nu staat en waar je naartoe wil. Naar wat je tegenhoudt om dat te doen.

Met andere woorden, je ontdekt je stokpaardjes, de dode paarden in je leven (waar je beter niet aan kunt blijven trekken) en op welke paarden je wel zou willen wedden. Met deze (nieuwe) informatie in je zak kun je vervolgens een weloverwogen keuze maken om een andere weg in te slaan. Of om dat juist niet te doen.

Extra PK's in je veranderproces

Mijn vierbenige co-coach geeft je neutrale feedback via zijn reacties op jouw lichaamstaal, waardoor je sneller tot inzichten zult komen van waaruit je vervolgens actie kunt ondernemen.


VIP? Doe niet zo gek!

Any colour you like as long as it’s black? One size fits all? Past dat bij jou, of juist helemaal niet? Sommige mensen komen een stuk verder met zichzelf door de vorm van coaching die door grotere coachingbureaus wordt aangeboden. Helaas blijkt niet iedereen baat te hebben bij die aanpak; maatwerk werkt voor sommige mensen gewoon beter, zeker als ze niet doorsnee zijn. Daarbij, hoe vind jij het als je coach na een uur op zijn horloge begint te kijken terwijl je net het gevoel had dat je ergens begon te komen? Bij mij geen dertien in een dozijn-mentaliteit. Wellicht is je investering iets hoger dan een traject bij een groot coachingbureau, maar daar krijg je wel een speciaal op jou afgestemd programma en mijn onverdeelde aandacht voor terug. Grote kans dus dat je tijdens dit VIP-Programma veel meer bereikt dan bij “gewone” coaching.


Wie ben jij?

 • Je hebt je hersenen op de juiste plek, namelijk in je borstkas;
 • Allergisch voor menselijk kuddegedrag;
 • Nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen, leergierig, gepassioneerd;
 • Met gevoel voor humor;
 • Je vindt het niet meer dan logisch om te investeren in jezelf en in je toekomst;
 • Een creatieve out-of-the-box-denker;
 • Bereid om uit je comfort zone te stappen en waar nodig de confrontatie met jezelf aan te gaan;
 • Je wilt iets veranderen, maar niet als een kip zonder kop;
 • O ja, en je bent veel te bescheiden dus. ;-)


Wie ben ik?

Het zal je vast niet verbazen dat het lijstje over jou ook op mij van toepassing is. Voordeel daarvan is dat we veel herkenningspunten zullen hebben en dat praat altijd makkelijker. Concreet: ik heb zowel een HBO- als een universitaire studie achter de rug (alpha en bèta) en heb jarenlang in het internationale bedrijfsleven gewerkt. Daarnaast ben ik altijd actief geweest in het creatieve circuit en heb ik me verdiept in het gedrag en welzijn van mens en dier. In 2015 kreeg ik de kans om mijn hart te volgen, wat ik na enig wikken en wegen heb gedaan. En dus coach ik nu mensen met behulp van paarden en paarden met behulp van mensen.


Paarden zijn fantastische coaches; je kunt letterlijk en figuurlijk niet om ze heen

Een echt paardenmiddel

Overigens zal ik niet je enige coach zijn, want mijn vierbenige collega zal je door middel van zijn reacties op jouw lichaamstaal eerlijke en neutrale feedback geven. Paardencoaching, ofwel coaching met een extra PK, zorgt ervoor dat er punten boven komen drijven waar je je niet bewust van was. Daardoor zal je sneller tot inzichten komen van waaruit je vervolgens actie kunt ondernemen. Mogelijk duiken we ook een keer de natuur in - al naar gelang wat het beste bij jouw proces past.


Let wel…

…om het maximale uit deze VIP-Reeks te kunnen halen, is het belangrijk dat je met open vizier aan de coachingsessies begint. Praat je liever niet over wat je echt dwars zit, dan weet ik niet of coaching je verder gaat helpen. Alles wat je met me deelt, behandel ik vanzelfsprekend als vertrouwelijke informatie en ook foto’s of filmpjes publiceer ik alleen als jij daarmee akkoord bent. Om je privacy hoef je je dus geen zorgen te maken.

Dus wil jij in 3 ontmoetingen

 • weten welke kwaliteiten je hebt en hoe je die het beste kunt inzetten?
 • antwoorden krijgen op vragen die al langer in je hoofd rondspoken?
 • sterker in je schoenen gaan staan?
 • te weten komen waar je de meeste energie van krijgt en waar je op stukloopt?

En wil je daarnaast

 • voldoende voors en tegens verzamelen om een weloverwogen keuze te maken wat betreft je toekomst?
 • zoveel inspiratie en motivatie krijgen dat je aan het eind van de eerste sessie al staat te trappelen om nu wel een stap te zetten in de richting waar je naartoe wilt?
 • die eerste stap op weg naar je ideale toekomst ook inderdaad zetten? En de tweede en de derde en...?


Dan is het tijd om het beste paard van stal - jou - in het zonnetje te zetten.


Druk op onderstaande knop om een datum af te spreken om kennis te maken via de telefoon, Zoom of Skype tijdens een Oren op Jou-gesprek (gratis gesprek van een half uur t.w.v. 49,50).


Nu in plaats van ooit!

Je mens- en paardvriendelijke stok achter de deur. ;-)

Stok achter de deur

Overigens houdt het niet op na de drie momenten waarop we met de paarden aan de slag gaan, want we spreken sowieso af om een maand na het VIP-Programma samen te kijken naar hoe het is gegaan - via Skype, Zoom of een andere videobel-app (lekker geen reistijd dus!). En ook tussen de sessies door motiveer ik je regelmatig door je een app of mail te sturen. Uit ervaring weet ik dat dat helpt om te voorkomen dat je wordt opgeslokt door de waan van de dag. Een beetje een stok achter de deur dus om in actie te komen. Ik verheug me namelijk net zo op jouw verandering als jijzelf en dus help ik je graag door je een extra motivatie- of inspiratieboost te geven.


Jouw investering om hoogte van jezelf te krijgen door de diepte in te gaan

Als je al een tijd rondloopt met het gevoel dat je iets in je leven en/of je manier van denken wilt veranderen, dan heb je er ondertussen waarschijnlijk veel voor over om eindelijk een stap te zetten. Dan zal het je meevallen dat ik voor dit VIP-Programma met mijn vierbenige co-coaches en mij slechts een investering vraag van € 399 inclusief BTW. Word je liever met je eigen paard gecoacht, dan vervalt het locatietarief, maar komen er reiskosten bij vanaf 5694 SP Son en Breugel. Betaling in termijnen is mogelijk; stuur me een e-mail voor meer informatie). En dit is dus inclusief de nabespreking een maand daarna en inclusief regelmatig een berichtje via de mail of app om je aan te moedigen.


Wil je liever eerst kennismaken?

Goed idee, want als we geen klik hebben, ben ik helaas niet de ideale persoon om jou te begeleiden. Daarom maak ik elke maand plek in mijn agenda voor gratis Oren op Jou-gesprekken van een half uur (waarde 49,50) via de telefoon, Skype of Zoom, dus daar hoef je het niet voor te laten. Klikt het niet, dan heb je na dat half uur in ieder geval een aantal nieuwe inzichten over de situatie waar je tegenaan loopt en/of jezelf.


Vragen? Stel ze gerust

Heb je vragen over coaching met een paard als spiegel? Kijk eerst eens bij de FAQ of je daar een antwoord vindt. Staat de vraag die jij hebt er niet bij? Neem dan graag even contact op.