Man en Paard Coaching / Very Important Horse

Coaching met Paard als Spiegel - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Van Stilstand naar Actie, een echt paardenmiddel


Je hebt je zaakjes prima op orde en weet dat je je leven zelf kunt veranderen. Wie weet heb je dat ook een aantal keren gedaan. Alleen is er één punt waarbij dat niet lukt, is er één hindernis die je nog niet overwonnen hebt. Terwijl je wel een poging hebt gedaan, misschien zelfs één of meerdere stappen in de goede richting hebt gezet. En toen hield het op. Waarom? Tja… wie zal het zeggen. Het voelt in ieder geval alsof iets of iemand je tegenhoudt. En dat steekt.

Misschien…

…heb je nooit echt de tijd genomen om alle voors en tegens op een rijtje te zetten. Of er is een stemmetje in je hoofd dat zegt dat je niet moet zeuren, dat je iets beters of leukers simpelweg niet verdient, of dat het gewoon aan jou ligt en je jezelf nou eenmaal niet kunt veranderen. Het kan ook zijn dat je omgeving de nieuwe richting die je in gedachten hebt niet ziet zitten. Of dat je denkt dat dat zo is. En toch… wil je eindelijk wel eens die stap zetten. Zodat dat stekende gevoel verdwijnt.


Doe iets met je hindernis!

Er zijn verschillende manieren om met zo’n blokkade om te gaan. Je kunt hem afbreken, omzeilen, er overheen springen, of je vleugels uitslaan om hem via de lucht te bedwingen - al naar gelang wat het beste bij je past. Uiteraard kun je hem ook vermijden, maar dan kom je niet dichterbij je doel. [Open deur, ik weet het, maar daarom niet minder waar.]

Sommige mensen zijn in staat om al hun persoonlijke hindernissen zelf te overwinnen, maar velen hebben al ervaren dat het een stuk makkelijker gaat en ze hun focus beter weten te behouden met een steuntje in de rug. Dat kan komen van een goede vriend, een familielid, of van iemand die van het begeleiden van vraagstukken als deze zijn werk heeft gemaakt en die niet zo dichtbij je staat als familie of vrienden, oftewel een coach. Waar je ook voor kiest, het belangrijkste is dát je iets doet, want anders zal het blijven knagen, weet ik uit ervaring.

Stel je eens voor hoe het zou voelen om eindelijk van dat stekende gevoel af te zijn...

Om wat voor blokkades gaat het?

Een paar voorbeelden:

 • Je hebt moeite om je grenzen aan te geven, of gaat er zelf regelmatig overheen en dat begint je op te breken.
 • Je stelt continu uit om contact met iemand op te nemen omdat je een bepaalde reactie verwacht.
 • Je wilt een knoop doorhakken, maar vindt het lastig om te overzien wat de consequenties daarvan zijn en doet het dus maar niet.
 • Je baalt ervan dat je tijdens gesprekken regelmatig niet zegt wat je eigenlijk had willen zeggen.

Het lijken misschien speldenprikken, maar je merkt dat je er steeds vaker over loopt te piekeren.

Wil je af van dat stekende gevoel? Dan is dit paardenmiddel iets voor jou.

Mijn vierbenige collega zorgt ervoor dat je snel tot de kern van je blokkade komt.

Een paard geeft je vleugels ;-)

Mentale vleugels uiteraard, en zonder hulp van die zoete energiedrank. Een paard is een dier dat met alle vier de voeten stevig op de grond staat. Verder weet hij alles over stekende beestjes en hoe je daarmee moet omgaan. Paarden zijn daarnaast experts op het gebied van hindernissen. Dat niet alleen, maar Horses lend us the wings we lack, zoals dichter Pam Brown het zo mooi uitdrukt. Dat geldt zowel voor paardrijden als voor coaching.

Mijn vierbenige collega zal je door middel van zijn reacties op jouw lichaamstaal eerlijke en neutrale feedback geven. Simpelweg omdat de natuur paarden met die eigenschap heeft uitgerust. De toevoeging van een paard aan je coachproces zorgt ervoor dat er punten boven komen drijven waar je je niet bewust van was. Dat kan confronterend zijn, maar juist die confrontatie zorgt ervoor dat je snel tot de kern van je blokkade komt en dat je net zo snel manieren vindt om ermee om te gaan. Op die manier zal ook jij de vleugels vinden die ervoor zorgen dat je die ene actie wel onderneemt om over je hindernis heen te vliegen, zodat je eindelijk van dat stekende gevoel af bent.

Wie ben jij?

 • Je hebt je hersenen op de juiste plek, namelijk in je borstkas;
 • Allergisch voor menselijk kuddegedrag;
 • Je vindt het niet meer dan logisch om in jezelf en je toekomst te investeren;
 • Nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen;
 • Uitgerust met een gezonde dosis humor en een goed ontwikkeld relativeringsvermogen;
 • Een creatieve out-of-the-box-denker;
 • Bereid om uit je comfort zone te stappen en waar nodig de confrontatie met jezelf aan te gaan;
 • O ja, en je wilt iets veranderen dus, maar het liefst niet als een kip zonder kop.


Wie ben ik?

Het zal je vast niet verbazen dat het lijstje over jou ook op mij van toepassing is. Voordeel daarvan is dat we veel herkenningspunten zullen hebben en dat praat altijd makkelijker. Concreet: ik heb zowel een HBO- als een universitaire studie achter de rug (alfa en beta) en heb jarenlang in het internationale bedrijfsleven gewerkt. Daarnaast ben ik altijd actief geweest in het creatieve circuit en heb ik me verdiept in het gedrag en welzijn van mens en dier. In 2015 kreeg ik de kans om mijn hart te volgen, wat ik na enig wikken en wegen heb gedaan. En dus coach ik nu mensen met behulp van paarden en paarden met behulp van mensen.


Eenheidsworst of à la carte?

Hoe vind jij het als je coach je hele coachingsprogramma al heeft uitgestippeld terwijl jullie elkaar nog niet eens hebben ontmoet? Of dat je coach na een uur op zijn horloge begint te kijken terwijl je net het gevoel hebt dat je ergens begint te komen? Sommige mensen komen een stuk verder met zichzelf door de vorm van coaching die door grotere coachingbureaus wordt aangeboden. Helaas blijkt niet iedereen baat te hebben bij die aanpak; maatwerk werkt voor sommige mensen gewoon beter, zeker als ze niet doorsnee zijn. Daarom stem ik de sessie volledig af op jouw verhaal en pas ik hem eventueel aan als dat nodig mocht blijken. Ook qua tijd zal ik niet op een minuutje of wat kijken als jou dat verder helpt.

Ben jij toe aan verandering, maar zie je niets in een standaardaanpak? Ga dan voor "Van Stilstand naar Actie".

In één sessie een sprong vooruit

Ik heb al heel wat keren mogen ervaren hoe een client in een middag of ochtend volledig uit haar of zijn impasse wist te komen. Eerlijkheidshalve zeg ik er wel bij dat als je blokkade dieper geworteld zit en meerdere aspecten van je leven beïnvloedt, je misschien een of meer extra sessies nodig hebt om de veranderingen die je inzet duurzaam te borgen, maar die keuze is uiteraard volledig aan jou.


Let wel…

…om het maximale uit zo’n ochtend of middag te kunnen halen, is het belangrijk dat je met open vizier aan de coachingsessie begint. Praat je liever niet over wat je echt dwars zit, dan weet ik niet of coaching je verder gaat helpen. Alles wat je met me deelt, behandel ik vanzelfsprekend als vertrouwelijke informatie en ook foto’s of filmpjes publiceer ik alleen als jij daarmee akkoord bent. Om je privacy hoef je je dus geen zorgen te maken.


Wil jij in een dagdeel

 • je grenzen leren aangeven zonder op tenen te gaan staan?
 • alle voors en tegens in kaart brengen van de keuze die je twijfelt om te maken zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen?
 • of sterker in je schoenen leren staan tijdens gesprekken?

En wil je daarnaast

 • zoveel inspiratie en motivatie krijgen dat je aan het eind van de ochtend of middag staat te trappelen om nu wel een stap te zetten in de richting waar je naartoe wilt?
 • nadat je die actie genomen hebt, voelen hoe alles weer gaat stromen?
 • ervaren hoe het is als dat stekende gevoel eindelijk verdwenen is?

Dan is dit paardenmiddel echt iets voor jou.

Vriendelijke stok achter de deur

Overigens houdt het niet op na die ene ochtend of middag, want we spreken sowieso af om een maand na de sessie contact te hebben. Uit ervaring weet ik dat dat helpt om te voorkomen dat je na afloop van het coachgesprek opgeslokt wordt door het leven van alledag. Een beetje een stok achter de deur dus om in actie te komen, maar dan wel een hele vriendelijke. In de tussentijd houden we - als jij dat wil - contact via de mail of WhatsApp. Ik verheug me namelijk net zo op jouw verandering als jij en dus help ik je graag door je een extra motivatie- of inspiratieboost te geven, mocht dat nodig zijn.


Jouw investering om eindelijk van dat stekende gevoel af te komen

Waarschijnlijk heb je er ondertussen veel voor over om eindelijk over die hindernis heen te komen. Dan zal het je meevallen dat ik voor zo'n hele ochtend of middag met een vier- en een tweebenige coach slechts een investering vraag van € 185 (inclusief BTW).

Zou je graag met je eigen paard gecoacht willen worden, dan komen er reiskosten bij vanaf 5694 SP Son en Breugel.


Ben jij toe aan een paardenmiddel?

Mail, bel, app of pb me om een datum af te spreken voor een kennismakingsgesprek. Dit Oren op jou-gesprek van een half uur via Skype, Zoom of de telefoon t.w.v. 49,50 euro is gratis en geheel vrijblijvend, en zorgt vaak al voor nieuwe inzichten over jouw hindernis.


Van Stilstand naar Actie dus. Nu in plaats van ooit!


Je mens- en paardvriendelijke stok achter de deur


Vragen? Stel ze gerust

Heb je vragen over coaching met een paard als spiegel? Kijk eerst eens bij de FAQ of je daar een antwoord vindt. Staat de vraag die jij hebt er niet bij? Neem dan graag even contact op via de mail.