Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Wat cliënten over mij zeggen


I, Grondwerk en Trailertraining:

"Hester is duidelijk, consequent en rustig; ik vond dat heel fijn."


D, Trailertraining en Grondwerk:

"Naast dat Hester mij geholpen heeft met de vragen die ik had is Hester ook op andere gebieden van meerwaarde. Wat ik namelijk ook van toegevoegde waarde vond is dat ze breder kijkt dan waar ze voor komt. Ze is betrokken bij mijn paard in het geheel. Ze kijkt ook naar het gedrag op stal en de andere paarden die er stonden. Ook daar droeg ze tips voor aan. Bovendien heeft ze mij meer vertrouwen gegeven in de wijze waarop ik met mijn paard bezig ben. Toen het telkens niet lukte ging ik daar wel eens aan twijfelen en dat werkt averechts. Door de inzet en tips van Hester heb ik weer meer vertrouwen op gedaan. Daardoor heb ik ook meer plezier in de omgang met mijn paard."


J, Trailertraining:

"Hester is een heel rustig en fijn persoon om mee te werken. Ze kan nog heel veel positiefs betekenen voor paarden en hun eigenaren."


M, Schriktraining en Erf-verlaattraining:

"Ik vond het fijn om met Hester te werken, ze gaf me een heel goed gevoel over wat we bereikt hebben en ik heb veel van haar geleerd. Ze heeft me geholpen met tips en daarnaast mijn zelfvertrouwen vergroot. Dat gun ik anderen ook."


K, Trailertraining:

"Hesters werkwijze staat me bijzonder aan. Geen geweld! Het eindresultaat mag er zijn. Toen we begonnen was er geen beweging in te krijgen en nu is ze wat trailerladen betreft het beste paard van de stal (letterlijk!). Reden genoeg om anderen deze methode niet te onthouden."


M, Personal Coaching:

“Uit een voorval met iemand hield ik het sterke gevoel over dat er zeer aan mijn oprechtheid werd getwijfeld. Hester startte met me een foto te laten uitkiezen en liet mij duidelijk door de vraagstelling voelen hoe ik mijn eigen inzichten kon verduidelijken. Dat bleek uitermate verhelderend te werken en zelfs zo duidelijk dat ik aan het einde van het consult een veel beter beeld over mezelf had. Mijn oprechtheid bleek niet in het geding; ik kreeg van Hester een tegenovergesteld inzicht daarover aangereikt.

Een buitengewoon boeiende ervaring die ik graag iedereen zou willen laten weten. Er werden geen conclusies getrokken noch oordelen geveld, nee, mijn eigen inzichten werden versterkt. Ook in het tweede en derde consult mocht ik hetzelfde ervaren. Ik bleef zelf mijn eigen inzichten verstevigen op deze manier.

Voor mij geen psychologen of therapeuten meer, maar vanaf nu "de coach", te weten die van Man en Paard Coaching!

Dank je wel Hester en wie weet tot een volgende keer.”


S, Coaching met Paard als Spiegel:

"Ik had niet echt bepaalde punten waar ik tegenaan liep waardoor ik de coachingsessie heb gevolgd. Tenminste dat dacht ik... Mijn 'bewuste ik' leek het interessant om meer over mijn eigen handelen te weten te komen door het spiegelen van het paard. Echter bleek mijn 'onbewuste ik' met heel wat meer onzekerheden rond te lopen dan ik in eerste instantie dacht. Daardoor kwamen er toch wel punten naar boven die echte eye-openers waren. Dit had ik totaal niet verwacht! Dit gaf me echter wel goede inzichten in wat me onbewust veel bezig hield en waardoor mijn reacties en handelen gestuurd werden. Door deze bewustwording had ik toch nog huiswerk waar ik mee aan de slag kon.

Wil je meer inzicht in jezelf of beter tot jezelf komen dan zie ik deze coachingsessie zeker als een waardevolle manier."