Man en Paard Coaching

Man (v/m) en Paard Coaching / Very Important Horse

Coaching met Paard als Spiegel - Betrouwbaar partnerschap met jezelf via paarden

Betrouwbaar partnerschap met jezelf via paarden

Teamcoaching met Paard


Duidelijkheid krijgen over waar je staat ten opzichte van elkaar als team, afdeling, familie of netwerk gaat sneller en duidelijker met een paard erbij in de buitenlucht. Juist doordat je aan de slag gaat in een fysieke ruimte in plaats van erover te praten, zijn aha-erlebnisse gegarandeerd bij een teamcoaching met paard.


Omdat ik zelf lange tijd in het internationale bedrijfsleven heb gewerkt (bij Volvo Car Corporation in Zweden en bij Philips Lighting in Nederland) weet ik uit eigen ervaring hoe een team kan staan of vallen doordat de samenstelling verandert, dan wel als er plotseling een ander doel wordt geformuleerd. Door uit jullie kantoor te stappen en met beide voeten in "de klei" te gaan staan terwijl een paard als barometer voor de sfeer in de groep fungeert, komen er processen aan het oppervlak die mogelijk al een tijdje onder de oppervlakte sudderden.

Ontdekken waar je staat ten opzichte van elkaar met behulp van een paard als spiegel

Wat verandert er als iemand binnen de groep van positie verandert? Samen op zoek naar een nieuwe balans.

Duidelijkheid in een dagdeel

Juist omdat een paard geen oordeel heeft over wie en wat je bent, functies niets voor hem betekenen en hij simpelweg reageert op onze lichaamstaal, komen er tijdens een teamcoachingsessie met een paard snel rode draden aan het licht die duidelijk maken wat er speelt binnen een groep mensen. Vervolgens kijken we samen welke oplossing het beste past bij het team en de afzonderlijke leden.


Iets voor jouw team, afdeling, groep, familie of netwerk? Neem contact op, dan maken we een belafspraak om de mogelijkheden te bespreken.


Hester Stasse, M.Sc., Very Important Horse / Man en Paard Coaching

Reactie van een klant: