Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Hoe kan ik je helpen met je paard?

Zou jij willen dat je paard of pony (weer) braaf zou zijn?


* Ben jij ook elke keer veel tijd kwijt om je paard te vangen of in de trailer te zetten?

* Of heb je zo langzamerhand een trapje nodig om zijn halster of hoofdstel om te doen en lukt het dan nog 9 van de 10 keer niet?

* Hoop je elke wedstrijd dat er geen vlaggen hangen of dat niemand zijn paraplu opsteekt, omdat je anders net zo goed direct naar huis kunt gaan?

* Of schaam je je kapot omdat je paard zich telkens misdraagt bij de hoefsmid of de dierenarts?

* Moet je zo nu en dan je best doen om de hoeven en tanden van je pony te ontwijken als je wilt aansingelen of longeren?

* Of zou je simpelweg willen dat je paard ontspannen aan een los leidtouw met je mee zou lopen in plaats van dat hij door je heen banjert, of je als een vlaggetje achter hem aan wappert?


Dan ben je zeker niet de enige!


Het lijkt soms wel alsof je paard je voor de gek probeert te houden

Zo nu en dan zou je bijna denken dat je paard je voor de gek probeert te houden. De eerste keer dat iets niet helemaal ging zoals jij wilde, kon je er nog om lachen, maar het is alsof het probleem steeds groter wordt. Ondertussen krijg je zelfs tegenzin om met hem aan de slag te gaan, terwijl je vroeger uitkeek naar elke seconde die je met je paard kon doorbrengen. Je begint je echt af te vragen hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Straks wordt het misschien bijna gevaarlijk om je paard op een normale manier te leiden, te verzorgen, of te berijden; leuk is het sowieso niet meer.

Waarschijnlijk heb je van alles geprobeerd om jullie relatie te verbeteren. En hebben een heleboel mensen om je heen je verteld wat je zou moeten doen.

Alleen werkt het voor geen meter, of voel je je bijzonder ongemakkelijk bij de oplossingen die sommigen aandragen…

Bespaar jezelf tijd, geld en een

heleboel frustratie door professionele

hulp in te roepen


De oplossing: coaching en training van Man en Paard Coaching

Mijn naam is Hester Stasse en ik ben afgestudeerd als Paardengedragstherapeut aan de Tinley Academie en als Coach met Paard als Spiegel bij HorSense. Daarnaast ben ik gediplomeerd Instructeur Paard & Gedrag, opgeleid door e-quine.com (ORUN Niveau 3 opleiding, erkend door KNHS en NOC*NSF, onder begeleiding van o.a. Annemarie van der Toorn). Ik ben dus een echte gedragsspecialist voor mens en paard. De afgelopen jaren heb ik met behulp van gerichte trainingen en coaching al een heleboel paarden, pony’s en hun eigenaren kunnen helpen om een betere relatie met elkaar te krijgen, zodat ze weer plezier hebben met elkaar.

Ik werk zowel met target- en clickertraining als met de meer traditionele druk/druk weg-methode, afhankelijk van wat het beste bij paard en mens past.


Let op! Misschien zijn mijn trainingen en coachingssessies niets voor jou.

Bijvoorbeeld…

…als je liever niet wil dat iemand anders je paard traint, of dat op een andere manier doet dan jij.

…als je stiekem de extra aandacht die je krijgt door het gedrag van je paard wel lekker vindt.

…als je niet voldoende tijd en/of zin hebt om ook zelf met je paard aan de slag te gaan en het liefst zou hebben dat iemand je paard gewoon even zou kunnen “fiksen”.

Dat kan natuurlijk. Positief dat je dat van jezelf weet en je dus niet met gekromde tenen langs de bak hoeft te staan als ik met jou en je paard aan de slag zou gaan.

Besloten Facebook-groep

Als bewuste paardeneigenaar of -verzorger ben je van harte uitgenodig om lid te worden van de nieuwe besloten Facebook-groep "Tips voor meer plezier naast je paard"!

Extra ondersteuning

Overigens is het ook mogelijk om je paard tijdens, maar ook voor en na, de trainingen extra te ondersteunen op een natuurlijke manier. Vooral voor paarden die vaak erg nerveus zijn, of die herstellende zijn, kunnen hier veel baat bij hebben. Lees hier meer over wat dit voor je paard kan betekenen.


In dit filmpje zie je een aantal paarden waar ik mee heb gewerkt.


Meer filmpjes zien van mijn trainingen? Kijk dan hier.

Als je daarentegen...

* (weer) van en met je paard wilt genieten,

* wilt begrijpen waarom je pony zo doet,

* het fijn vindt om mee te denken over oplossingen die bij jullie passen,

* bereid bent om te investeren in een betere relatie met je paard,

* klaar bent met alle goedbedoelde adviezen,

* en wilt leren hoe je het gedrag van je paard of pony zelf duurzaam kunt veranderen,

dan hoor ik graag van je!

Een Vliegende Start maken?

Dat kan al vanaf 89 euro excl. reiskosten!

Een vrijblijvend adviesgesprek met aansluitend een kennismakingstraining duurt 2 uur. In die tijd gaan we in op alle facetten rond je paard. Ik geef je een heleboel tips en je kunt alle vragen stellen die je hebt over zijn gedrag, verzorging, welzijn en training. Binnen een week krijg je een verslag van ons gesprek thuisgestuurd plus een uitgebreide trainingshandleiding, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Veel paardeneigenaren komen hiermee al een flinke stap vooruit!

Het kan uiteraard ook de vliegende start zijn van een reeks trainingen waarin we samen aan de slag gaan om de relatie tussen jou en je paard (nog verder) te verbeteren. Neem contact op via het contactformulier, bel of app naar 06-8007 4489, stuur een mail naar mijn e-mailadres, of een pb via Facebook, ook als het probleem dat jij met je paard hebt er niet bij staat. Een verbetering is namelijk bijna altijd mogelijk.

Gratis eBook

In mijn eBook "Creatief met Balk" lees je hoe je door middel van simpele grondwerktrainingen met springbalken beter leert samenwerken met je paard. In mijn eBook "Angst bij Paarden" vind je alles om je paard beter te begrijpen en tips om zelf aan de slag te gaan om spannende situaties te overwinnen met je paard.

Met deze gratis eBooks zullen ook jij en je paard binnenkort steviger in jullie schoenen/hoeven staan.

Gratis gesprek met tips

Soms kun je een stap in de goede richting zetten met je paard doordat er iemand van een afstand met je meedenkt en -kijkt. Op basis van je vragen en/of filmpje geef ik je aanwijzingen waar je direct mee aan de slag kunt. Mijn gratis tips besparen je tijd, geld en frustratie en leveren je meer plezier met je paard of pony op.

  

Op welke manieren kan ik jou en je paard allemaal helpen?

Omgaan met spannende situaties

Je maakt een buitenrit en je paard schrikt van gekke boomstronken, kliko's, vrachtwagens of plastic zakjes. De dierenarts of hoefsmid kan je paard met geen mogelijkheid behandelen. Het is onmogelijk om je paard een halster, hoofdstel of deken om te doen.

Allemaal voorbeelden van situaties die door (schrik- en obstakel)training prima verholpen kunnen worden.

Ontspannen buitenrijden

Even lekker op pad met je paard langs het strand, door het bos of over de hei. Voor veel ruiters is het de normaalste zaak van de wereld, terwijl het voor sommige ruiters slechts een droom is. Steigeren, bokken, staken, op hol slaan - dat is hun werkelijkheid.

Heb jij een paard dat liever thuisblijft? Dan help ik je graag om jouw buitenrijdroom te verwezenlijken.

Een probleemloze omgang

Van die punten waar je dagelijks of wekelijks tegenaan loopt: je paard is moeilijk te leiden, niet te vangen, rukt zich los, loopt door je heen, of is moeilijk of niet te longeren.

Door middel van grondwerkoefeningen, loswerken en/of longeren met dubbele lijnen lossen we het op.

Ontspannen trailerladen

Je wilt op pad met je paard, alleen krijg je hem met geen mogelijkheid de trailer in. Of je kunt hem er zonder enige moeite in zetten, maar hij staat er even snel weer naast. Of je paard komt doordrenkt van het zweet op je bestemming aan.

Problemen met de trailer staan met stip op nummer 1 in de top 10 van problemen waar paardeneigenaren de hulp van een professional voor inroepen, en kunnen vaak goed opgelost worden.

Even zelfverzekerd naast als op je paard

Het kan de meest ervaren paardeneigenaar overkomen: opeens is die klik er niet meer. Het kan zelfs zo zijn dat je een beetje bang bent geworden voor je paard. Dit zorgt voor spanning bij jou, waardoor het gedrag van je paard alleen maar erger wordt. Door tegelijkertijd met je paard en met jezelf aan de slag te gaan doorbreek je deze vicieuze cirkel.

Gedragstherapie

Heb je veel ervaring met het trainen van paarden, maar vertoont je paard of pony gedrag waar je je even geen raad mee weet? Dan is het misschien voldoende als je begrijpt waarom hij of zij zo doet, waarna je zelf aan de slag gaat met de tips en trainingsadviezen die je van mij krijgt.

Gastlessen en lezingen over paardengedrag

Ben jij voor je opleiding, manege, pensionstal of rijvereniging op zoek naar een activiteit waarbij je niet in het zadel zit, maar wel een heleboel opsteekt over paarden en hun gedrag? Dan kom ik graag een gastles of lezing bij jullie geven over dit onderwerp. Uiteraard is het mogelijk om na de gastles of lezing een training of workshop te plannen om de theorie direct in de praktijk te brengen.

Besloten Facebook-groep: Tips voor meer plezier naast je paard

Ben jij een bewuste paardenbezitter of -verzorger? En zou jij graag met nog meer plezier naast en met je (verzorg)paard aan de slag willen gaan? Of het nu gaat om grondwerk of training om het gedrag van je paard in goede banen te leiden; in deze besloten Facebook-groep kan je al je vragen stellen. Domme vragen bestaan namelijk niet als je iets nieuws wilt leren.

Wilde paarden kijken

n de zomer van 2016 heb ik een week tussen de Koniks in de Millingerwaard gezeten voor mijn eindscriptie Gedragstherapie voor Paarden (Tinley Academie). Een bijzondere ervaring die ik graag deel! Wil je een beter inzicht krijgen in natuurlijk paardengedrag, begrijpen wat de paarden tegen elkaar "zeggen", of wil je gewoon een dagje paarden kijken? Laat het me weten, zodat we een datum kunnen prikken om samen op pad te gaan.

Meer praktische informatie over paardengedragstherapie en -training vind je in de FAQ. Een overzicht van de tarieven vind je hier.Volg Man en Paard Coaching via Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube. Klik hier:

Kadokaart Man en Paard Coaching