Very Important Horse

(Voorheen Man en Paard Coaching) Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Hoe kan ik je helpen met je paard?

Wil jij dat je paard of pony (weer) braaf wordt?


* Hoop je elke wedstrijd dat er geen vlaggen hangen of dat niemand zijn paraplu opsteekt, omdat je anders net zo goed direct naar huis kunt gaan?

* Ben jij ook elke keer veel tijd kwijt om je paard te vangen of in de trailer te zetten?

* Of heb je zo langzamerhand een trapje nodig om zijn halster of hoofdstel om te doen en lukt het dan nog 9 van de 10 keer niet?

* Of schaam je je kapot omdat je paard zich telkens misdraagt bij de hoefsmid of de dierenarts?

* Moet je zo nu en dan je best doen om de hoeven en tanden van je pony te ontwijken als je wilt aansingelen, longeren of scheren?

* Of zou je simpelweg willen dat je paard ontspannen aan een los leidtouw met je mee zou lopen in plaats van dat hij door je heen banjert, of je als een vlaggetje achter hem aan wappert?


Dan ben je zeker niet de enige!

Besloten Facebook-groep

Als paardeneigenaar of -verzorger die het beste wil voor je paard ben jij van harte uitgenodigd om lid te worden van de besloten Facebook-groep "Meer plezier met je paard"!

Reactie van Leonie Dijkstra:

Hester heeft mij en mijn paard Bibi (foto) enorm geholpen. Ik had veel angst, waardoor Bibi ook gespannen werd. Hester kijkt niet alleen maar het paard, maar juist ook naar het baasje. Samen zijn we met kleine stapjes steeds meer vertrouwen op gaan bouwen. Inmiddels durven zowel Bibi als ik al een heleboel meer dan een jaar geleden. Zonder Hester weet ik niet of we zo ver zouden zijn gekomen. Ik ben haar daarvoor ontzettend dankbaar! En Bibi ook 😉

Het lijkt soms wel alsof je paard je voor de gek probeert te houden

Zo nu en dan zou je bijna denken dat je paard je voor de gek probeert te houden. De eerste keer dat iets niet helemaal ging zoals jij wilde, kon je er nog om lachen, maar het is alsof het probleem steeds groter wordt. Ondertussen krijg je zelfs tegenzin om met hem aan de slag te gaan, terwijl je vroeger uitkeek naar elke seconde die je met je paard kon doorbrengen. Je begint je echt af te vragen hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Straks wordt het misschien bijna gevaarlijk om je paard op een normale manier te leiden, te verzorgen, of te berijden; leuk is het sowieso niet meer.

Waarschijnlijk heb je van alles geprobeerd om jullie relatie te verbeteren. En hebben een heleboel mensen om je heen je verteld wat je zou moeten doen.

Alleen werkt het voor geen meter, of voel je je bijzonder ongemakkelijk bij de oplossingen die sommigen aandragen…

Bespaar jezelf tijd, geld en een

heleboel frustratie door professionele

hulp in te roepen


De oplossing: coaching en training van Man en Paard Coaching

Mijn naam is Hester Stasse en ik ben afgestudeerd als Paardengedragstherapeut aan de Tinley Academie en als Coach met Paard als Spiegel bij HorSense. Daarnaast ben ik gediplomeerd Instructeur Paard & Gedrag, opgeleid door e-quine.com (ORUN Niveau 3 opleiding, erkend door KNHS en NOC*NSF, onder begeleiding van o.a. Annemarie van der Toorn). Ik ben dus een echte gedragsspecialist voor mens en paard. De afgelopen jaren heb ik met behulp van gerichte trainingen en coaching al een heleboel paarden, pony’s en hun eigenaren kunnen helpen om een betere relatie met elkaar te krijgen, zodat ze weer plezier hebben met elkaar.

Ik werk zowel met target- en clickertraining als met de meer traditionele druk/druk weg-methode, afhankelijk van wat het beste bij paard en mens past.


Let op! Misschien zijn mijn trainingen en coachingssessies niets voor jou.

Bijvoorbeeld…

…als je liever niet wil dat iemand anders je paard traint, of dat op een andere manier doet dan jij.

…als je stiekem de extra aandacht die je krijgt door het gedrag van je paard wel lekker vindt.

…als je niet voldoende tijd en/of zin hebt om ook zelf met je paard aan de slag te gaan en het liefst zou hebben dat iemand je paard gewoon even zou kunnen “fiksen”.

Dat kan natuurlijk. Positief dat je dat van jezelf weet en je dus niet met gekromde tenen langs de bak hoeft te staan als ik met jou en je paard aan de slag zou gaan.

Reactie van Pauline van Deursen:

"Mijn pony Blaze (foto) had angst tijdens/voor het scheren. Door Hesters trainingen ben ik een stap terug gaan denken. Dus niet vanuit het scheren beginnen maar eerst leren dat het geluid niet eng is en daarna zachte trillingen erbij voegen. Ook niet op de poetstplaats beginnen, wat een benauwde ruimte was voor mijn pony, maar in de rijbak zodat ze zich niet opgesloten voelde. Allemaal kleine dingetjes waar je zelf niet aan denkt en die veel uit maken.

Het meeste aan de trainingen trok me Hesters creativiteit om het scheren minder eng te maken. Dus eerst het geluid op een telefoon en daarna met trillen erbij en toen een elektrische tandenborstel en zo langzame stapjes. Met tussendoor even een stukje lopen om te ontspannen. Veel positiviteit waarin Hester zelf alleen de aanwijzingen geeft en jij het uitvoert en dus leert.

Ik zou Hesters trainingen zeker aanbevelen. Ze zorgt voor rust, directe feedback en deskundige informatie. Hester, ga zo door! Het was heel leerzaam en fijn om dit probleem samen met jou op te lossen. Blaze laat het nu zelfs toe om haar benen en hoofd te scheren. Iets wat nooit mijn echte doel was maar heel fijn is dat dat toch lukt nu."


In dit filmpje zie je een aantal paarden waar ik mee heb gewerkt.


Meer filmpjes zien van mijn trainingen? Kijk dan hier.

Als je daarentegen...

* (weer) van en met je paard wilt genieten,

* wilt begrijpen waarom je pony zo doet,

* het fijn vindt om mee te denken over oplossingen die bij jullie passen,

* bereid bent om te investeren in een betere relatie met je paard,

* klaar bent met alle goedbedoelde adviezen,

* en wilt leren hoe je het gedrag van je paard of pony zelf duurzaam kunt veranderen,

dan hoor ik graag van je!

Een Vliegende Start maken?

Dat kan al vanaf 89 euro excl. reiskosten!

Een vrijblijvend adviesgesprek met aansluitend een kennismakingstraining duurt 2 uur. In die tijd gaan we in op alle facetten rond je paard. Ik geef je een heleboel tips en je kunt alle vragen stellen die je hebt over zijn gedrag, verzorging, welzijn en training. Als je dat wil, stuur ik je een schriftelijk verslag van ons gesprek thuisgestuurd plus een uitgebreide trainingshandleiding, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen. Hiervoor vraag ik een extra investering van 19 euro.

Veel paardeneigenaren komen hiermee al een flinke stap vooruit!

Het kan uiteraard ook de vliegende start zijn van een reeks trainingen waarin we samen aan de slag gaan om de relatie tussen jou en je paard (nog verder) te verbeteren. Neem contact op via het contactformulier, bel of app naar 06-8007 4489, stuur een mail naar mijn e-mailadres, of een pb via Facebook, ook als het probleem dat jij met je paard hebt er niet bij staat. Een verbetering is namelijk bijna altijd mogelijk.

Gratis eBook

In mijn eBook "Creatief met Balk" lees je hoe je door middel van simpele grondwerktrainingen met springbalken beter leert samenwerken met je paard. In mijn eBook "Angst bij Paarden" vind je alles om je paard beter te begrijpen en tips om zelf aan de slag te gaan om spannende situaties te overwinnen met je paard.

Met deze gratis eBooks zullen ook jij en je paard binnenkort steviger in jullie schoenen/hoeven staan.

Gratis gesprek inclusief tip

Soms kun je een stap in de goede richting zetten met je paard doordat er iemand van een afstand met je meedenkt en -kijkt. Op basis van je vragen en/of filmpje geef ik je een tip waar je direct mee aan de slag kunt. Op die manier bespaar je jezelf tijd, geld en frustratie en krijg je meer plezier met je paard of pony.

  

Op welke manieren kan ik jou en je paard allemaal helpen?

Omgaan met spannende situaties

Je maakt een buitenrit en je paard schrikt van gekke boomstronken, kliko's, vrachtwagens of plastic zakjes. De dierenarts of hoefsmid kan je paard met geen mogelijkheid behandelen. Het is onmogelijk om je paard een halster, hoofdstel of deken om te doen.

Allemaal voorbeelden van situaties die door (schrik- en obstakel)training prima verholpen kunnen worden.

Ontspannen buitenrijden

Even lekker op pad met je paard langs het strand, door het bos of over de hei. Voor veel ruiters is het de normaalste zaak van de wereld, terwijl het voor sommige ruiters slechts een droom is. Steigeren, bokken, staken, op hol slaan - dat is hun werkelijkheid.

Heb jij een paard dat liever thuisblijft? Dan help ik je graag om jouw buitenrijdroom te verwezenlijken.

Een probleemloze omgang

Van die punten waar je dagelijks of wekelijks tegenaan loopt: je paard is moeilijk te leiden, niet te vangen, rukt zich los, loopt door je heen, of is moeilijk of niet te longeren.

Door middel van grondwerkoefeningen, loswerken en/of longeren met dubbele lijnen lossen we het op.

Ontspannen trailerladen

Je wilt op pad met je paard, alleen krijg je hem met geen mogelijkheid de trailer in. Of je kunt hem er zonder enige moeite in zetten, maar hij staat er even snel weer naast. Of je paard komt doordrenkt van het zweet op je bestemming aan.

Problemen met de trailer staan met stip op nummer 1 in de top 10 van problemen waar paardeneigenaren de hulp van een professional voor inroepen, en kunnen vaak goed opgelost worden.

Even zelfverzekerd naast als op je paard

Het kan de meest ervaren paardeneigenaar overkomen: opeens is die klik er niet meer. Het kan zelfs zo zijn dat je een beetje bang bent geworden voor je paard. Dit zorgt voor spanning bij jou, waardoor het gedrag van je paard alleen maar erger wordt. Door tegelijkertijd met je paard en met jezelf aan de slag te gaan doorbreek je deze vicieuze cirkel.

Masterclasses, gastlessen en lezingen over paardengedrag

Ben jij voor je opleiding, manege, pensionstal of rijvereniging op zoek naar een activiteit waarbij je niet in het zadel zit, maar wel een heleboel opsteekt over paarden en hun gedrag? Dan kom ik graag een gastles of lezing bij jullie geven over dit onderwerp. Uiteraard is het mogelijk om na de gastles of lezing een training of workshop te plannen om de theorie direct in de praktijk te brengen.

Ook online praat ik graag over paardengedrag, zoals in mijn webinars en online masterclasses.

Meer praktische informatie over paardengedragstherapie en -training vind je in de FAQ. Een overzicht van de tarieven vind je hier.Volg Man en Paard Coaching via Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube. Klik hier: