Very Important Horse

(Voorheen Man en Paard Coaching) Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Hoe kan ik je helpen met jezelf?

Is dit jouw realiteit?


* Heb jij moeite om keuzes te maken?

* Is het aangeven van grenzen een uitdaging?

* Zijn er allerlei hindernissen op je pad waardoor jij niet verder komt?

* Worstel je met je hoogbegaafdheid en/of hooggevoeligheid?

* Blijf jij eindeloos uitstellen om die eerste stap te zetten?

* Of heb je de eerste stap wel gezet, maar lukt het je daarna niet om door te zetten?

* Leg jij je lat zo hoog dat goed nooit goed genoeg is?

* Heb je het gevoel te zijn vastgelopen op weg naar het leven dat wel bij je past?


Waarschijnlijk baal je er al een tijdje van dat je niet verder komt, dat het je niet lukt om iets blijvend te veranderen aan je situatie. Daarom heb je al het een en ander uitgeprobeerd, zoals zelfhulpboeken, gratis webinars, of gesprekken met familie en/of vrienden. En daarmee ben je wel een stapje verder mee gekomen, maar nog steeds niet daar waar je wilt zijn.


Wil jij snel verandering brengen in die situatie?


Reacties van klanten:

S: "Ik had niet echt bepaalde punten waar ik tegenaan liep waardoor ik de coachingsessie heb gevolgd. Tenminste dat dacht ik... Mijn 'bewuste ik' leek het interessant om meer over mijn eigen handelen te weten te komen door het spiegelen van het paard. Echter bleek mijn 'onbewuste ik' met heel wat meer onzekerheden rond te lopen dan ik in eerste instantie dacht. Daardoor kwamen er toch wel punten naar boven die echte eye-openers waren. Dit had ik totaal niet verwacht! Dit gaf me echter wel goede inzichten in wat me onbewust veel bezig hield en waardoor mijn reacties en handelen gestuurd werden. Door deze bewustwording had ik toch nog huiswerk waar ik mee aan de slag kon.

Wil je meer inzicht in jezelf of beter tot jezelf komen dan zie ik deze coachingsessie zeker als een waardevolle manier."

Weleens aan coaching met een paard als spiegel gedacht?

Paardencoaching - dé manier om in korte tijd tot de kern van je probleem te komen EN er iets aan te doen.

Als jouw gedachten niet passen bij je lichaamstaal, dan is dit te merken aan hoe jij je gedraagt. Mijn vierbenige co-coaches zijn, net als alle andere paarden, van nature alert op de lichaamshouding en -spanning van de mensen en dieren om zich heen en zal daar dus op reageren. Ik maak je attent op hun gedrag en help je door het stellen van coachvragen om de link te leggen met situaties in je dagelijks leven. Samen identificeren we de ingesleten patronen die je niet (meer) helpen, en vervangen we die door redeneringen en reacties die je wel dichter bij je doel brengen. Tenslotte onderzoeken we of ze het gewenste effect hebben door te kijken of het paard anders reageert dan eerst.

Lees hier meer over paardencoaching, deze unieke en effectieve manier van coaching, en waarom hij vaak sneller werkt dan "normale" coachingmethodes.

Misschien dat je nu denkt...

* "Maar ik heb niets met paarden." Des te beter! Als je geen of weinig ervaring hebt in de omgang met paarden, zal je dus ook niet (onbewust) worden beïnvloed door je verwachtingen en gedachten over waarom mijn co-coach zo reageert.

* "Paarden? Die zijn wel heel groot en sterk." Logisch dat je paarden best spannend vindt als je nog weinig met ze te maken hebt gehad. Een gemiddeld paard weegt tenslotte een kilo of 600 en heeft heel wat meer kracht in zijn lichaam dan een mens. Echter, ook van achter de omheining geven ze je al waardevolle feedback, dus mocht je dat fijner vinden, dan beginnen we gewoon op afstand. Ennuh... misschien ook interessant om te weten: ik heb al heel wat mensen van hun angst voor paarden afgeholpen.

* "Leuk en aardig, maar ik heb een hekel aan paarden." Dat kan natuurlijk. En dan kan ik je helaas niet verder helpen.

* "Samen? Ik heb liever dat jij me gewoon zegt wat ik moet doen." Dan denk ik dat je eerder op zoek bent naar een therapeut of trainer dan naar een coach. Ook in dat geval ben je bij mij helaas niet aan het juiste adres.

Als je daarentegen...

... het gevoel hebt dat er "meer" moet zijn,

... bereid bent om in jezelf te investeren,

... uit het leven wilt halen wat erin zit,

... nieuwsgierig bent, gepassioneerd en een uitdaging niet uit de weg gaat,

... heel benieuwd bent wat een paard jou kan helpen aanreiken,

dan zitten we op dezelfde lijn.

Samen met mijn vierbenige co-coach ondersteun ik jou, zodat

* het weer gaat stromen,

* je je lat op de juiste hoogte gaat leggen,

* je meer energie krijgt en je lekkerder in je vel gaat zitten,

* keuzes maken juist leuk wordt,

* je weet waar je grenzen zijn en anderen die ook respecteren,

* je van je hoogbegaafdheid/hooggevoeligheid je kracht maakt,

* je de stappen zet die je wilt zetten en over je hindernissen heen springt,

* je je doelen wel haalt.


Kortom, zodat je de teugels van je leven weer in eigen handen neemt.

Ga jij de uitdaging aan? Dan hoor ik graag van je!

Op welke manieren kan ik je helpen?

Van Droom naar Werkelijkheid - VIP-Programma met Extra PK's

Loop jij al heel lang rond met het gevoel dat je iets in je leven wilt veranderen, maar lukt het je telkens niet? Misschien heb je nooit echt de tijd genomen om alle voors en tegens op een rijtje te zetten. Of er is een stemmetje in je hoofd dat zegt dat je niet moet zeuren, dat je iets beters of leukers simpelweg niet verdient, of dat het gewoon aan jou ligt en je jezelf nou eenmaal niet kunt veranderen. Het kan ook zijn dat je omgeving de nieuwe richting die je in gedachten hebt niet ziet zitten. Of dat je denkt dat dat zo is. En toch… wil je eindelijk eens een stap zetten. Het gevoel hebben dat je ergens naar op weg bent. En dan het liefst zonder te aarzelen.

Tijdens het VIP-Programma staat het beste paard van stal in het zonnetje: jij. Tijdens 6 ontmoetingen gaan we de diepte in zodat jij hoogte van jezelf krijgt en stappen gaat zetten op weg naar jouw ideale toekomst. Coaching met extra PK's, ofwel een vierbenige co-coach als aanvulling op de tweebenige.

Van Stilstand naar Actie - Een Paardenmiddel

Je hebt je zaakjes prima op orde en weet dat je je leven zelf kunt veranderen. Wie weet heb je dat ook een aantal keren gedaan. Alleen is er één punt waarbij dat niet lukt, is er één hindernis die je nog niet overwonnen hebt. Terwijl je wel een poging hebt gedaan, misschien zelfs één of meerdere stappen in de goede richting hebt gezet. En toen hield het op. Waarom? Tja… wie zal het zeggen. Het voelt in ieder geval alsof iets of iemand je tegenhoudt. En dat steekt.

Met behulp van Het Paardenmiddel pak je dat punt wel aan, zodat je van dat stekende gevoel af komt.

Even Jezelf Horen Praten - Oren op Jou

Ben jij op zoek naar een andere manier om naar je situatie te kijken? Naar oplossingen waar je nog niet aan had gedacht? Zou je plannen willen maken die wel realistisch zijn? Die stap zet waar je al een tijdje tegenaan zat te hikken?

Dan is een gratis gesprek waarin mijn oren volledig op jou gericht zijn misschien iets voor jou. Maar ook kennismaken met een vierbenige co-coach erbij behoort tot de mogelijkheden.

Vragen? Stel ze gerust

Heb je vragen over coaching met een paard als spiegel? Kijk eerst eens bij de FAQ of je daar een antwoord vindt. Staat de vraag die jij hebt er niet bij? Neem dan graag even contact op.

Reacties van klanten:

“Uit een voorval met iemand hield ik het sterke gevoel over dat er zeer aan mijn oprechtheid werd getwijfeld. Hester startte met me een foto te laten uitkiezen en liet mij duidelijk door de vraagstelling voelen hoe ik mijn eigen inzichten kon verduidelijken. Dat bleek uitermate verhelderend te werken en zelfs zo duidelijk dat ik aan het einde van het consult een veel beter beeld over mezelf had. Mijn oprechtheid bleek niet in het geding; ik kreeg van Hester een tegenovergesteld inzicht daarover aangereikt.

Een buitengewoon boeiende ervaring die ik graag iedereen zou willen laten weten. Er werden geen conclusies getrokken noch oordelen geveld, nee, mijn eigen inzichten werden versterkt. Ook in het tweede en derde consult mocht ik hetzelfde ervaren. Ik bleef zelf mijn eigen inzichten verstevigen op deze manier.

Voor mij geen psychologen of therapeuten meer, maar vanaf nu "de coach", te weten die van Very Important Horse / Man en Paard Coaching!

Dank je wel Hester en wie weet tot een volgende keer.”