Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Man en Paard Coaching in de media

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen en paarden te motiveren om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Vandaar dat ik graag mijn kennis, visie en ervaringen deel via de media. Uiteraard via Facebook, Instagram en LinkedIn, maar ook via "gewone" media als de radio, (lokale) kranten en (online) magazines. Daarnaast word ik zo nu en dan uitgenodigd om een gastblog te schrijven.

Ben jij op zoek naar iemand die het leuk vindt om zijn (onderbouwde) mening te delen over het motiveren van mens en paard? Dan hoor ik graag van je!

Hester, Man en Paard Coaching

PS: Wil jij op de hoogte blijven van tips en acties van Man en Paard coaching? Laat dan hier je naam en mailadres achter.Foto genomen door Michiel Spijkers

Interview in Happi.kids

10 oktober 2019

Eindelijk mag ik dan het supergave resultaat laten zien van het interview-met-fotoshoot voor happi.kids, het magazine over bewust ouderschap van Happinez Magazine!


Onder de noemer "Vrije Vogels - Als kind waren ze al 'anders' en wilden ze niet bij groepjes horen. Van hun ouders kregen ze het vertrouwen dat ze mochten zijn wie ze waren - dat heeft ze veel gebracht." heeft happi.kids vier portretten van vrije vogels gemaakt.


En daar ben ik er een van!


Het interview gaat over wat paarden (en andere dieren) voor me betekenen en dat ik als kind al met ze wilde kunnen communiceren, wat ik nu dus gewoon dagelijks doe! Nieuwsgierig geworden? Je kunt het hier lezen.


Ik ben er hartstikke trots op! Met dank aan schrijfster Bianca Bartels, fotograaf Michiel Spijkers, styliste Femke Hofhuis en visagiste Christel Man.

Te gast bij Bo! Horses

29 juni 2019

Op 20 juni was ik te gast bij Bo van Bo! Horses op YouTube en Instagram. Samen zijn we met de paarden Noah, Chic en CP aan de slag gegaan met grondspel, ofwel grondwerk. Verder hebben we een kleine introductie in schriktraining gedaan om te laten zien hoe verschillende paarden op verschillende manieren kunnen reageren op dezelfde situatie. Emiel filmde het allemaal en heeft samen met Bo (samen Bae Productions) een prachtig filmpje in elkaar gezet dat ze op 29 juni hebben gepubliceerd. Ik ben dik onder de indruk!

Je vindt de video hier.

Nogmaals bedankt voor de mooie samenwerking, Bo en Emiel; ik heb er enorm van genoten!

Directe link naar de video waarin Hester van Man en Paard Coaching te gast is bij Bo! HorsesMet Bo van Bo! Horses tijdens de opnames van de video

Tijdens mijn presentatie "Instant Zelfvertrouwen" bij Open Coffee Best

Op de foto in weekblad Groeiend Best

18 maart 2019

In het artikel zelf word ik niet genoemd, maar zeker leuk om in het weekblad Groeiend Best te staan. Deze foto is genomen op 11 maart tijdens mijn presentatie "Instant Zelfvertrouwen" bij Open Coffee Best. Mijn mede-ondernemers uit de regio waren daar heel enthousiast over. (En ik ook. ;-) )

Het artikel over hoe Open Coffee Best ondernemers van allerlei pluimage helpt om elkaar te inspireren lees je via onderstaande knop.

Interview met Bit Magazine Online

21 februari 2019

Jennifer van der Meer van Bit Magazine interviewde me over gehoorzaamheidsoefeningen voor de dagelijkse omgang met je paard. Mijn antwoorden op haar vragen vind jein de online versie van Bit Magazine. Hartstikke leuk om op deze manier mijn kennis en ervaringen te mogen delen met andere paardenmensen!

Nogmaals bedankt voor het leuke interview, Jennifer!

Interview met Bit Magazine Online


Bekende Nederlandse Pony Coco en ik

Filmpje training met BN-pony Coco

16 januari 2019

Samen met collega en vriendin Maureen en e-quine.com-studente Manon heb ik gewerkt met Bekende Nederlandse pony Coco. Deze leuke, maar hyperalerte pony moest met een verdovingspijl worden gevangen om bij Trainingscentrum Het Paardenkompas getraind te kunnen worden. Simpelweg omdat hij op een normale manier niet meer te vangen was. RTV Drenthe maakte een nieuwsitem over Coco en zijn eigenaresse.

Lotte en Lotte van Het Paardenkompas en de studenten van e-quine.com hebben er ondertussen voor gezorgd dat hij al makkelijker te benaderen is, maar helemaal vlekkeloos gaat dat nog niet altijd. Vandaar dat ik bijzonder blij verrast was toen Coco voor het eerst los achter me aanliep door de round pen, toen ik hem daar via mijn lichaamstaal voor uitnodigde. Het filmpje hiervan vind je op de website van e-quine.com via onderstaande knop.

Heb jij zelf moeite om je paard of pony te vangen? Rent zij/hij telkens weg als je haar/hem uit de wei of paddock wilt halen? Dan kom ik jullie graag helpen om dit op te lossen. Stuur me graag een mailtje om een afspraak te maken, of om meer informatie te krijgen.

Interview met Omroep Centraal

11 december 2018

Op 11 december 2018 was ik door Open Coffee Gemert-Bakel-Laarbeek uitgenodigd om onder de titel "Laat je inspireren door jezelf" een presentatie te geven over hoe je jezelf kunt motiveren om je dromen en doelen wel te verwezenlijken. Instant zelfvertrouwen dus. Daarbij heb ik de aanwezige ondernemers uit de regio de kracht van het visualiseren van hun doel of droom laten ervaren. Hartstikke leuk om zulke enthousiaste gezichten te zien na afloop!

Vervolgens heeft Mario van Dinther van Omroep Centraal me geïnterviewd over mijn presentatie en over coaching met paard als spiegel. Dit interview van ongeveer 7 minuten kan je terugluisteren via mijn YouTube-pagina. Klik op de knop om daar direct naartoe te gaan.

De Brabantse Kluis

Gastblog voor de Paarden Oppas Service

Gastblog voor de Paarden Oppas Service

25 mei 2018

Mijn gastblog "Paard met Gebruiksaanwijzing" werd op 25 mei 2018 gepubliceerd op de website van de Paarden Oppas Service. Hierin geef ik tips om zelf aan de slag te gaan met dat ene paard in je groep dat zich telkens weer misdraagt.

Hier is de inleiding:

Stel, je gaat eindelijk op vakantie omdat je weet dat je paarden in goede handen zijn terwijl je weg bent, want je hebt de Paarden Oppas Service ingeschakeld. Naast het voer- en bewegingsschema voor je lievelingen, laat je voor de oppas ook een uitgebreide handleiding achter voor hoe ze moet omgaan met een van hen. Die gedraagt zich namelijk niet altijd zoals je zou willen. Eigenlijk schaam je je zelfs een beetje voor het feit dat hij zich altijd losrukt op weg naar de wei, je continu in je mouw hapt als je hem leidt, onmogelijk te longeren is, of keihard tegen de staldeur staat te trappen rond voertijd.

Denk jij dat er niets aan dat gedrag te doen valt? Jazeker wel! Ga naar de website van de Paarden Oppas Service via onderstaande knop om mijn hele blog te lezen.


Wil jij graag op de hoogte blijven van tips en acties van Man en Paard Coaching?

Door je aan te melden via onderstaande knop, krijg je automatisch een bericht als ik nieuwe tips of een interessante actie voor je heb. Alles om jou en/of je paard te motiveren om het beste uit jouzelf/zichzelf te halen.