Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Blogs en Artikelen


Hier deel ik regelmatig mijn gedachten over coaching en training en geef ik tips over hoe je dat zelf kunt aanpakken. Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht per onderwerp, dus scroll even naar beneden als je iets zoekt.

Zou je meer willen weten over een specifiek thema? Laat het me graag even weten via het contactformulier!

Veel leesplezier!

Hester, Man en Paard Coaching


Geef jij jezelf de ruimte

Veel mensen - ikzelf incluis - hebben de neiging om te denken in termen van goed en fout, zwart en wit. En dat geeft weinig ruimte. Want eigenlijk valt er altijd wel iets aan te merken op datgene wat je gemaakt, gedaan of gezegd hebt. Zeker als je perfectionist bent. Maar mensen, wat geeft dat een hoop spanning!

Een blog over waarom het belangrijk is om fouten te "mogen" maken.

Lees meer

Wat doet mijn paard nou? Over zelfverzorgend gedrag

Bij gebrek aan een kam en een borstel zetten paarden hun tanden, tong en hoeven in om hun vacht te verzorgen. Als het ergens jeukt, prikt, pijn doet of trekt verzorgen ze dat deel van hun lichaam door te knabbelen, te bijten, te likken of te schuren. Hierbij kunnen ze zich in allerlei gekke bochten wringen.

Maar waarom kunnen paarden dit nou nog meer doen?

Lees er alles over in dit korte artikel.

Lees meer

Ik heb hem even alle hoeken van de bak laten zien!

“Ik heb hem even alle hoeken van de bak laten zien!”

Dat hoorde ik een amazone een tijdje terug zeggen tegen haar stalgenoten. [Nou kreeg ik als beelddenker in eerste instantie een grappig plaatje in mijn hoofd waarbij de amazone haar paard naar de rechterhoek leidde, naar de hoek wees en zei “Kijk, Rambo, hier is de rechterhoek,” waarna ze naar de linkerhoek ging en dat herhaalde. De realiteit zal echter minder lachwekkend zijn geweest.]

Haar paard had gebokt. En zij was er bijna af gevallen. “Echt, ik lag er zowat naast. Dus heb ik hem eens even laten zien wie de baas was!” Alhoewel ik denk dat haar paard dat laatste ietsje anders zag…

De zin en onzin van straffen - lees er meer over in deze blog.

Lees meer

Training geannuleerd!

Vandaag heb ik in overleg een geplande erftraining uitgesteld naar volgende week. De reden? De harde wind. “Ja maar, dat paard moet toch ook bij harde wind rustig over het erf kunnen lopen? Wat ben jij nou voor watje?” hoor ik je denken.

Klopt.

Weten waarom ik regelmatig trainingen in overleg annuleer? Lees dan deze korte blog.

Lees meer

Houd je klep in de gaten!

Vorige week was ik bezig met het geven van een trailertraining toen een van de deelnemers plotseling riep: “Ho stop, er zit een gat in de klep!” Nou was er niets te zien omdat de laadklep op dat moment open was en er een rubberen map op bevestigd zat, maar toen we de klep sloten zagen we inderdaad een groot gat zitten vlak boven de nummerplaat. Het paard was dus met een van zijn hoeven door de klep gezakt, maar gelukkig niet vast komen te zitten door die rubberen mat!

Lees in deze blog wat er had kunnen gebeuren. En hoe je kunt voorkomen dat je paard een trauma overhoudt aan zo'n situatie.

Lees meer

Overzicht van al mijn blogs en artikelen


Vragen? Nieuwsgierig naar een specifiek onderwerp?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van een van de blogs of artikelen, wil je meer weten over paardengedrag, of heb je een vraag over hoe coaching met behulp van paarden werkt, dan kun je altijd contact met me opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier. Ook als je een artikel of blog zou willen lezen over een bepaald onderwerp, dan hoor ik dat graag.

Wil jij extra motivatie in je mailbox? Tips om zelf steviger in je schoenen te gaan staan, of om de relatie met je paard nog verder te verbeteren? En wil je daarnaast op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen van Man en Paard Coaching?

Klik dan op onderstaande knop.