Man en Paard Coaching / Very Important Horse

Coaching met Paard als Spiegel - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Blogs en Artikelen


Via mijn blogs en artikelen geef ik je graag tips uit eigen ervaring zodat jij en/of je paard lekkerder in jullie vel gaan zitten. Want dat is mijn grootste doel: dat mensen en paarden volledig zichzelf kunnen en mogen zijn en genieten van het leven.

Op mijn andere website, waar de focus volledig ligt op paardengedrag en hoe wij daar als mens het beste mee kunnen omgaan, vind je mijn blogs en artikelen over die onderwerpen. Hier, op de Man en Paard-site, ga ik in op hoe je zelf steviger in je schoenen gaat staan, met of zonder hulp van (je) paard(en). Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht per onderwerp, dus scroll even naar beneden als je iets specifieks zoekt. En zou je meer willen weten over een bepaald thema? Laat het me dan graag even weten via het contactformulier!

Veel leesplezier!

Hester, Man en Paard Coaching / Very Important Horse


Kortwiek jij jezelf onbewust?

In mijn vorige blog had ik het over hoe paarden mij vleugels hebben gegeven. En over hoe mijn coaches me vervolgens hebben geholpen om die vleugels verder te ontwikkelen en krachtiger te maken. Een van de meest confronterende onderdelen daarvan was dat ze me bewust maakten van hoe ik mezelf kortwiekte. Bepaalde woorden en zinnen die ik zei of dacht hadden het effect dat ze me kleiner maakten, me hulpeloos deden voelen en eigenlijk zelfs volledig onbelangrijk. En daardoor hield ik mezelf lange tijd onbewust aan de grond…

Doe jij dat ook? Lees deze blog om erachter te komen en krijg een paar tips om er iets aan te doen.

Lees meer

Geen rode stieren maar paarden geven mij vleugels

Al zo lang als ik het me kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door vleugels. Kunnen vliegen leek me het meest fantastische dat er was en dus hoopte ik toen ik klein was vurig dat ik op een dag wakker zou worden met twee vleugels op mijn rug. De eerste keer dat ik paarden zag galopperen wist ik zeker dat die het vermogen moesten hebben om te vliegen. Die wapperende manen, die golvende staarten, de snelheden die ze konden bereiken… Wat een vrijheid! Als paarden maar genoeg ruimte zouden krijgen, zouden ze vast opstijgen. Dat wilde ik ook. Vandaar dat ik mijn vaders hoofd kaal zeurde om te mogen paardrijden. Helaas zei die “nee”…

Weten hoe ik toch vleugels heb kunnen krijgen door de paarden? Lees dan mijn blog.

Lees meer

Heb jij ook last van startproblemen?

Zowel bij de paarden als bij de mensen die ik begeleid zie ik het regelmatig gebeuren: aan het begin van de training loopt het even niet lekker. Het paard dat aan het eind van de vorige training zonder enige hapering de trailer in wandelde, blijft nu herhaaldelijk staan voordat hij er toch maar in gaat. Of de paardeneigenaar die de training daarvoor op het perfecte moment de druk op zijn touw liet wegvallen, houdt die nu net ietsje te lang vast waardoor het paard in verwarring raakt. Zelf heb ik het ook regelmatig bij het schrijven van een langer artikel dat het een tijdje duurt voordat ik weer echt op gang kom.

In deze korte blog vind je drie tips om makkelijker om te gaan met je startproblemen.

Lees meer

Leg je lat op de hoogte die bij je past

Veel mensen die ik tegenkom - en vooral perfectionisten - hebben de neiging om een situatie waar ze grip op willen krijgen nogal binair te benaderen. Ofwel: het is 0 of 1, goed of fout, alles of niets. Zelf had ik daar ook een handje van. Logisch als je jezelf regelmatig als “hyperfectionist” hebt bestempeld, maar man, wat is het vermoeiend. Het resultaat is namelijk in 99 van de 100 gevallen dat die 100% perfectie niet lukt. Of in ieder geval niet in een keer. En zeker niet de eerste keer. Dus zat ik mezelf eigenlijk al te saboteren voordat ik begon. Omdat de twee dames die recent bij me waren voor een coachingsessie wel in de gaten hadden dat dit een recept voor mislukking was, wilden zij het graag anders aanpakken. Want hoe leg je die lat nou op de juiste hoogte?

Lees meer in deze blog.

Lees meer

Nieuwe gewoonte aanleren? Begin klein!

Zowel tijdens de trainingen als de coachingsessies die ik verzorg merk ik dat mensen het best een uitdaging vinden om zich een nieuwe gewoonte eigen te maken. En uiteraard is het ook veel makkelijker om op de bekende weg door te blijven gaan. Die ligt tenslotte binnen je comfort zone: je weet wat je rol is, wat je moet doen en wat je als resultaat kunt verwachten. Alleen is het natuurlijk niet zo handig als die gewoonte er eentje is die je niet bij het doel brengt dat je graag wilt bereiken. Vandaar dat ik wat tips heb opgeschreven om ervoor te zorgen dat je je die nieuwe gewoonte wel eigen maakt.

Lees meer

Overzicht van al mijn blogs en artikelen

(Artikelen over paardengedrag en -training vind je op mijn andere website www.veryimportanthorse.com.)


Vragen? Nieuwsgierig naar een specifiek onderwerp?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van een van de blogs of artikelen, wil je meer weten over paardengedrag, of heb je een vraag over hoe coaching met behulp van paarden werkt, dan kun je altijd contact met me opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier. Ook als je een artikel of blog zou willen lezen over een bepaald onderwerp, dan hoor ik dat graag.

Wil jij extra motivatie in je mailbox? Tips om zelf steviger in je schoenen te gaan staan, of om de relatie met je paard nog verder te verbeteren? En wil je daarnaast op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen van Very Important Horse / Man en Paard Coaching?

Klik dan op onderstaande knop.