Man en Paard Coaching

Motiveert mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf te halen

Blogs en Artikelen


Hier deel ik regelmatig mijn gedachten over coaching en training en geef ik tips over hoe je dat zelf kunt aanpakken. Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht per onderwerp, dus scroll even naar beneden als je iets zoekt.

Zou je meer willen weten over een specifiek thema? Laat het me graag even weten via het contactformulier!

Veel leesplezier!

Hester, Man en Paard Coaching


Wat doet mijn paard nou? Schrapen/graven tijdens eten of drinken

Sommige paarden doen het heel vaak. Andere bijna nooit. Met hun voorbeen schrapen of graven tijdens het eten of drinken. Zeker als je met je paard te water gaat, zijn er maar weinig paarden die niet even een paar golfjes maken.

Meer weten over waarom paarden schrapen of graven tijdens het eten of drinken? Lees dan dit korte artikel.

Lees meer

(Don’t) Label Me!

Mensen zijn gek op labels plakken. Op zichzelf en op anderen. Dat maakt de wereld een stuk overzichtelijker. Je weet tenslotte wat je van iemand kunt verwachten als je die in een bepaald hokje stopt. Hoef je daar tenminste niet over na te denken. Alleen is er een groot nadeel van het plakken van labels: in heel veel gevallen dekt de vlag de lading niet. Of verandert de vlag de lading zelfs.

Lees verder over hoe labels je kunnen beïnvloeden en veranderen.

Lees meer

Wat doet mijn paard nou? Contact met andere dieren

Op Facebook en Instagram zie je ze regelmatig langskomen: filmpjes waarin paarden katten likken, konijnen tegen veulens aanliggen of reeën met pony’s spelen. Maar ook video’s waarin paarden kraaien wegjagen of zelfs een kip doodtrappen. Onze vierbenige maatjes kunnen kennelijk net zo’n haat-liefdeverhouding hebben met andere dieren als wij.

Maar waarom reageren paarden nou zo verschillend op andere dieren? Je leest er alles over in dit korte artikel.

Lees meer

Wat doet mijn paard nou? Over zwemmen en angst voor water

Wilde paarden leren vaak al zwemmen als ze nog maar een paar dagen oud zijn. Simpelweg omdat omlopen om een rivier of een uitloper van een meer of ven te vermijden meer tijd kost dan gewoon even naar de overkant zwemmen. Hele jonge veulens zie je zonder te aarzelen achter hun moeder aan het water in springen. In het geval er stroming staat, zorgt mams ervoor dat de kleine stroomafwaarts van haar zwemt, zodat zij de kracht van het water opvangt en haar veulen niet meegesleurd kan worden.

Als paarden van nature weten hoe ze moeten zwemmen, waarom zijn ze dan soms zo bang voor een plas water? Een antwoord op die en andere vragen en tips om je paard te helpen vind je in dit korte artikel.

Lees meer

Hoe duidelijk ben jij voor je paard?

Voor mensen is het heel makkelijk: tijdens de les doe je wat je instructeur je vraagt, terwijl je voor en na de les mag doen wat je zelf wilt. En op zijn verjaardag mag je paard best een keertje schooien, maar de dag daarna is natuurlijk een ander verhaal. Voor je paard is die scheidingslijn echter niet zo duidelijk en dat kan nog weleens tot verwarring leiden. Bij je paard dan vooral.

Hoe dat komt en wat je daaraan kunt doen lees je in deze blog.

Lees meer

Overzicht van al mijn blogs en artikelen


Vragen? Nieuwsgierig naar een specifiek onderwerp?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van een van de blogs of artikelen, wil je meer weten over paardengedrag, of heb je een vraag over hoe coaching met behulp van paarden werkt, dan kun je altijd contact met me opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier. Ook als je een artikel of blog zou willen lezen over een bepaald onderwerp, dan hoor ik dat graag.

Wil jij extra motivatie in je mailbox? Tips om zelf steviger in je schoenen te gaan staan, of om de relatie met je paard nog verder te verbeteren? En wil je daarnaast op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen van Man en Paard Coaching?

Klik dan op onderstaande knop.